Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Jöhet a legrangosabb magyar atlétikaverseny!

Publikálva: 2017.07.03 Frissítve: 2017.07.02 Atlétika

Krizsán Xénia mesélt a közelgő Gyulai István Memorialról.

– Hogy fogadtad, hogy te vagy a verseny egyik reklámarca? Volt már ilyesmiben részed?

– Még soha nem történt ilyen, ezért nagyon örültem a felkérésnek. Már láttam néhány plakátot is magamról, ami picit furcsa volt, de egyben hatalmas megtiszteltetés és remek érzés.

– Milyen számokban fogsz indulni?

Csak távolugrásban. Olyasmit akartam választani, amiben még szükségem van plusz gyakorlásra és amiben van esélyem ebben az erős mezőnyben is jól szerepelni.

– Van kedvenc versenyszámod?

A hétpróbából szinte az összes számot nagyon szeretem, kivéve talán a 800 métert. A többi között nem nagyon tudok különbséget tenni, mindig azt szeretem jobban, ami éppen abban az időszakban jól megy.

– Mit szólsz a mezőnyhöz?

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sok világsztár érkezik, és örülök, hogy találkozhatok velük és együtt versenyezhetünk. Remélhetőleg rengeteg néző lesz, akik jó hangulatot fognak teremteni.

– Van olyan atléta, akivel különösen szívesen versenyeznél?

Távolugrásban nincsen. A példaképem Jessica Ennis hétpróbázó, szerencsére volt alkalmam néhányszor versenyezni ellene, mielőtt abbahagyta az atlétikát. Nagyon szívesen megnézem az összes számot. A férfi magasugrásra és a 110 méteres gátfutásra nagyon kíváncsi vagyok.

– Milyen hatással lehet ez a rangos verseny a magyar atlétikára?

Mindenképpen csak jót tehet neki. Kicsit közelebbről megnézhetik az emberek azt, hogy milyenek lehetnek a nagy világversenyek. Néha még én is meglepődök, hogy ilyen sztárokat tudnak elcsábítani a szervezők.

– A Gyulai Memorialon kívül fogsz még versenyezni a világbajnokság előtt?

– Sok lehetőségem már nem lesz, elfogytak a versenyek. Valószínűleg az UTE pályán elindulok az ugróversenyen, de még ez sem biztos.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!