Taekwondo
Patakfalvy Luca

Jöhet a huszáros hajrá

Publikálva: 2017.06.30 Frissítve: 2017.06.30 Sakk

Két körrel a korcsoportos bajnokság vége előtt az MTK Budapest még három sakkozója is odaérhet a dobogóra.

A végéhez közeledik a sakkozók korcsoportos magyar bajnoksága Balatonlellén, ahol az MTK Budapest versenyzői közül Koltai Dóra, Marosi Levente és Juhász Ágoston is remekül áll. 

Két partival a vége előtt Marosi Levente, FIDE mester az első kiemelthez méltó magabiztossággal vezeti a 18 év alatti fiúk csoportját, 6 győzelem mellett mindössze 2 remit engedett riválisainak.

A dobogótól csak egy lépésnyire van Koltai Dóra (L14) és Juhász Ágoston (F12). Dóri a harmadik helyezettel azonos pontszámmal a negyedik helyen áll, miután alulmaradt a nagy esélyes Juhász Judittal szemben, de előtte szépen gyűjtögette a pontokat. Ágoston az első fordulóban váratlan vereséget szenvedett jóval alacsonyabban rangsorolt ellenfelétől, de aztán kemény munkával vissza tudott kapaszkodni. Mindössze fél pont választja el a második helytől, ráadásul az élőlistán előtte szereplő két riválisán már túl van, méghozzá kiváló eredményekkel. 

Még lőtávolban van a 14 év alatti fiúknál szereplő Kovácsy Barnabás és Gehér Koppány is: a hetedik, illetve a kilencedik helyen állnak egyaránt 4,5 ponttal, de a 2-5. helyezettektől csak fél pont választja el őket. Erős hajrával még elérhető a dobogó, vagy az oklevelet érő szereplés.

Ugyan az érmekért folyó harcba már nem szólhat bele, de kiváló versenyt fut Czumbel Péter (F16), aki a hét forduló alatt begyűjtött négy pontjával mintegy 71 élőt kasszírozott a legkisebbek között.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!