Atlétika
Krizsán Xénia

Jöhet a harmadik felvonás! (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.05.25 Frissítve: 2018.05.25 Labdarúgás női

11-esből szerzett góllal tudott nyerni az FTC az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

MTK Hungária FC–Ferencvárosi TC 0-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion. Vezette: Kiss Anikó (Vad A., Péntek Zs.)

MTK Hungária FC: Szőcs – Tóth B., Turányi, Demeter, Pinczi (Czellér, 73.) – Papp D., Farádi-Szabó – Nagy L. (Oláh A., 80.), Csányi, Szabó Zs. – Berman (Mátyás, 61.)
Vezetőedző: Szabados György

FTC: Németh J. – Mosdóczi, Szeitl, Csigi, Zlidnis – Csiki (Bognár E., 83.), Fenyvesi, Szabó V. – Poljak, Bulatovics (Horváth Zs., 89.), Kocsán (Pusztai, 76.)
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

Gól: Mosdóczi (48., tizenegyesből)
Sárga lap: Csányi (41.), Tóth B. (45.), Szőcs (49.), Papp D. (87.), ill. Szeitl (11.), Bulatovics (17.),
Piros lap: –

Csütörtök este az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték a JET-SOL Liga döntőjének második felvonását. A párharc első mérkőzését 3-1-re nyertük a Ferencváros otthonában, így – bár a papírforma továbbra sem mellettünk szólt – bizakodva várhattuk a folytatást.

Nem kellett sokat várni az első nagy helyzetre: a negyedik percben Berman tört kapura a balösszekötő helyén, remek csellel lerázta védőjét, ám lövését a kapufa hárította.

A folytatásban átvette az irányítást a vendégcsapat, többet birtokolta a labdát a Ferencváros, igazán nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott. Fél óra játék után Fenyvesi próbálkozhatott 16 méterről, ám lövése elszállt a kapu fölött.

A második játékrészben sem kellett sokat várni az izgalmakra: a 47. percben Pinczi Anita buktatta Mosdóczi Evelint a tizenhatoson belül, Kiss Anikó pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt maga a sértett végezte el, és nem hibázott (0-1).

A folytatásban mindent megtettünk az egyenlítésért, Szabados György Mátyás Noémi és Czellér Dorka beállításával igyekezett felfrissíteni csapatát. A gólhoz épp a Bermant váltó Mátyás járt a legközelebb, aki a 70. percben Tóth Barbara beadását próbálta akrobatikus mozdulattal a kapuba kotorni, de nem járt sikerrel.

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt vastaps fogadta a Nagy Lilla helyett pályára lépő Oláh Adriennt, aki első tétmeccsét játszotta januári súlyos sérülését követően.

Bár a hajrában a Ferencváros közel járt a duplázáshoz, de Pusztai lövése kifelé pattant a kapufáról, így már nem változott az eredmény, 1-0-ra nyert a vendégcsapat.

A védekezésünk ezúttal is stabil volt – csakúgy, mint az első meccsen –, de a kontráink már közel sem voltak olyan veszélyesek, mint egy héttel korábban. Természetesen nincs semmi veszve, június 1-jén, a Kocsis Sándor Sportközpontban dől el a bajnoki cím sorsa.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!