Atlétika
Moravcsik Angéla

Jobbnak bizonyult az FTC (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.03.24 Frissítve: 2018.03.24 Labdarúgás női

Hiába a kettős emberelőny, nem tudtuk kiharcolni a döntőbe jutást.

Ferencvárosi TC–MTK Hungária FC 1-0 (0-0)
Kocsis Sándor Sportközpont, 200 néző
Vezette: Kulcsár K. (Rózsa D., Nagy M.)

FTC: Németh J. – Szeitl, Csiki, Mosdóczi, Alekszics, Diószegi (Horváth Zs., 91.), Bognár E. (Bulatovics, 61.), Fenyvesi, Szabó V., Zlidnis, Kocsán (Csigi, 61.)
Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Szőcs – Pinczi, Turányi, Demeter, Szabó D. – Farádi-Szabó, Papp D. – Nagy L. (Vasas, 85.), Csányi, Berman – Mátyás (Kós, 64.)
Vezetőedző: Szabados György

Gól: Fenyvesi Evelin (87.)
Kiállítva: Szeitl Szilvia (57.), Marija Alekszics (82.)

Csontig hatolt a hideg szombat délután a Kocsis Sándor Sportközpontban, ahol a női labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjét rendezték. Szabados György kisebb-nagyobb sérülések miatt nem számíthatott Méry Ritára, Nagy Ágnesre, illetve Oláh Adriennre a címvédő elleni összecsapás során.

Az első félidő hatalmas küzdelmet hozott: az iramra ugyan nem lehetett panasz, ugyanakkor a védelmek biztos lábakon álltak, így a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Elsősorban a mezőnyben gyűrték egymást a felek, tehát nem meglepő, hogy gól nélküli döntetlen állást mutatott az eredményjelző 45 perc játék után.

A második félidő Szőcs Réka robinzonádjával kezdődött, majd pár perccel később Szeitl Szilvia kiállításával folytatódott. A Ferencváros rutinos védője az őt szerelő Csányi Diánát vitte földre utolsó emberként, Kulcsár Katalin pedig azonnal felmutatta neki második sárga lapját, majd értelemszerűen a pirosat is.

Érdekes módon a kiállítás mintha minket zavart volna meg jobban, a hazaiak csak elszántabbak lettek emberhátrányban. Olyannyira, hogy a 70. percben – a korábban nálunk is megforduló – Diószegi Fanny megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek, ám az asszisztens lest jelzett, így 0-0-ról folytatódhatott a mérkőzés.

A hajrához közeledve – durva faultját követően – Marija Alekszics is idő előtt mehetett zuhanyozni. Kettős emberelőnyben már magunkhoz tudtuk ragadni a kezdeményezést, egyre többet folyt a játék az FTC térfelén, igaz, nagy ziccereink ezután sem voltak.

Aztán a 87. percben – derült égből villámcsapás – szögletet követően Fenyvesi Evelinhez került a labda, aki a tizenhatos sarkáról védhetetlenül tekert a hosszú felsőbe – ezúttal már Szőcs Réka is tehetetlen volt.

Sajnos az utolsó pár percben már nem tudtunk egyenlíteni, így Dörnyei Balázs tanítványai csaphatnak össze a DVTK-val a fináléban.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!