Atlétika
Krizsán Xénia

Jobbak voltunk (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.11.24 Frissítve: 2018.11.24 Kézilabda

Vova győzelemre vitte a csapatot.

Nyugatra jöttünk, de keleten érezzük magunkat − hangzott el a szünetben a magyar kispadról a vélemény, és valóban: női juniorválogatottunk osztrákok elleni felkészülési mérkőzésén minden körülmény borult. A meccs kezdési időpontját kétszer módosították, a játékvezetők késtek, a bécsi csarnokban pedig meg lehetett fagyni. A lényeg azonban az eredményjelzőn volt hatvan percet követően, Golovin Vlagyimir együttese 26−20-ra diadalmaskodott a két csapat első felkészülési mérkőzésén.

A mostani évad első korosztályos összecsapására készült pénteken a női junior kézilabda-válogatott. A tavaly még az ifjúságiak mezőnyében vb-ezüstérmes alakulat két NB I-es felkészülési meccsen túl van új szövetségi edzőjével, Golovin Vlagyimirral: az MTK Budapest ellen kikapott, míg a Kisvárda ellen győzött a csapat.

Ezúttal az osztrákok korosztályos együttese várt a győri Európa-bajnokságra készülő magyar együttesre. A hazai szervezők nemigen tettek ki magukért, hiszen az eredetileg meghirdetett 18:00 órás kezdést előbb 17:00 órára, majd miután a játékvezetők nem érkeztek meg, 17:30-ra módosították. A csarnokban uralkodó, jégkorszakot idéző időjárás sem segítette az együtteseket, a cserepadon ülő játékosok többnyire takaróban, míg a válogatottak segítői nagykabátban igyekeztek megbirkózni a zord körülményekkel.

A mérkőzés is enyhe kényelmetlenséggel kezdődött, a mieink álmosan álltak bele a küzdelembe, a világ élvonalától igen messze elhelyezkedő osztrákok pedig 4–1-re elhúztak. Joggal bízhattunk a gyors javulásban, ez Pál Tamara, Schatzl Natalie és Kácsor Gréta vezérletével megérkezett, a 20. percben hárommal vezettek Golovin mester tanítványai. A félidőig tovább nyílt az olló, 14–9-es előnnyel vonulhattak pihenőre a magyar lányok.

Habár a gólzsák a fordulást követően sem szakadt ki, a biztos előnyt tartotta válogatottunk, és olykor egy-egy klasszis gólt, illetve védést is feljegyezhettünk. A legjobbjától ugyan messze volt a magyar csapat, de végül 26–20-ra diadalmaskodott, a győzelmet pedig – különösen a nehezítő tényezőket figyelembe véve – nem kell megmagyarázni.

Szombaton ismét megmérkőzik a két együttes, a tervek szerint 12:00 órakor.

Női junior felkészülési mérkőzés, Bécs
Ausztria–Magyarország 20–26 (9–14)

Forrás: nemzetisport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!