Atlétika
Krizsán Xénia

Jó úton járunk

Publikálva: 2017.08.08 Frissítve: 2017.08.08 Kézilabda

Dakos Noémivel, azt MTK Budapest női kézilabdacsapatának kapitányával beszélgettünk a VII. Érdi Ipartestület Kupa előtt.

– Lassan egy hónapja, hogy elkezdtétek a felkészülést. Hogy haladtok?

– Elég jól állunk, persze nyilván van még min javítani, védekezésben és támadásban egyaránt. Mivel az idén kevesebb új arc érkezett, szerencsére nem kell sok mindenkit beépíteni. Összességében jól haladunk: két hete a Fradival készültünk, és a múlt héten volt az első edzőmeccs, ami egész jól sikerült.

– Neked ez már a harmadik nyári alapozásod az MTK-nál. Miben különbözik a mostani a korábbiaktól?

– Ez az első nyár, hogy a Ferencváros erőnléti edzőjének edzésterve alapján készülünk. A futás például egészen más, mint korábban, és a kondi is jelentősen eltér. A szünetben mindenki becsületesen végigcsinálta az egyéni programját, szemmel láthatóan jobb erőben vagyunk, mint egy évvel korábban.

– Hogy halad az új játékosok beilleszkedése?

Bia (Terenyi Bianka – a szerk.) a kapuban ránk van utalva, még össze kell szoknunk, kell neki egy kis önbizalom, de összességében jó úton jár. Szacsa (Karnik Szabina – a szerk.) már többünkkel is játszott együtt korábban, nem lesz gondja a beilleszkedéssel, ezt az FTC ellen is bizonyította.

Szerdán kezdődik a VII. Érdi Ipartestület Kupa. Beszéltetek előzetesen helyezésekről, vagy ilyenkor háttérbe szorul az eredményesség, és mindent alárendeltek a gyakorlásnak?

– Egyáltalán nem beszéltünk ilyesmiről, hogy hányadik helyen lenne jó végezni, a játék képe az elsődleges. Nagy terhelést fogunk kapni, három nap alatt három meccs vár ránk: mindenki sokat tud majd játszani, és Vova is kísérletezhet a különböző felállásokkal. Azért persze szeretnénk minél előrébb végezni.

2017. augusztus 9. 18:00 MTK Budapest – Budaörs Handball
2017. augusztus 10. 19:45 Érd – MTK Budapest
2017. augusztus 11. 18:00 MTK Budapest – Kecskeméti NKSE

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!