Tenisz
Gálfi Dalma

Jó szerencsét! (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.09.15 Frissítve: 2018.09.15 Kajak-kenu

Szombaton kezdődik a poznani Olimpiai Reménységek Versenye. A „mini-világbajnokságon” 36 ország fiataljai ülnek hajóba, s a magyar delegáció 88 kajak-kenust számlál.

Az utánpótlás szövetségi kapitány, jó szereplést vár tanítványaitól, s arról is beszélt oldalunknak, miért fontos, hogy a serdülők is megmérethetik magukat a nemzetközi porondon.

A Makrai Csaba vezette magyar küldöttség 88 fővel vesz részt a viadalon, amelyen három korcsoport (15, 16 és 17 évesek) méreti meg magát.

– Az országos bajnokság volt az ORV magyar válogatója. Szakáganként és korosztályonként a két  legjobb indulhat Lengyelországban – magyarázza Makrai.

Érdemes megemlíteni, hogy az ORV több, mint húsz évvel ezelőtt indult. Akkor még csak négy nemzet részvételével, de azóta számtalan ország csatlakozott. Előbb Európából, ma pedig már ausztrál, új-zélandi és kanadai kajak-kenusok is hajóba ülnek.

– Olyan, akár egy mini világbajnokság. Az a legfontosabb, hogy a serdülő korcsoportnak nincs még egy, ehhez hasonló viadala. Így már egészen ifjú korban szerezhetnek nemzetközi tapasztalatot. Nem mellékes, hogy meg kell ismernem őket, hogyan teljesítenek nyomás alatt, s mire képesek, ha nem csak itthon versenyeznek – folytatta a kapitány.

A magyarok mindig jól szerepeltek az ORV-n, és Makrai most is ugyanebben bízik. Örül neki, hogy megmutathatják magukat azok a sportolók is, akik eddig esetleg az ifjúságiak mezőnyében még nem jutottak szóhoz.

Viszont részt vesznek olyanok is a lengyelországi megméretésen, akik az eggyel nagyobbak között is letették már a névjegyüket: a keret tagja például Szellák Szabina, Kőhalmi Emese és Csikós Zsóka is, akik még serdülőkorúak, de nyertek már ifi világbajnokságot.

Rendessy Eszter is serdülőként szerzett vb-aranyérmet az idén,  ő azonban felmentést kért és kapott is,  neki ugyanis az októberi, Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára kell összpontosítania.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!