Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Jó játékkal győztünk Pécsen

Publikálva: 2016.03.15 Frissítve: 2016.03.15

Fontos mérkőzésen nyertünk, a Vasas, a Bonyhád, és a Győr elleni alapszakaszzáró találkozók előtt.

Az MTK Törökbálint férfi kosárlabdacsapata, a tabella kilencedik helyén álló Pécs VSK-Kronosz Kiadó otthonában vendégszerepelt.

A kék-fehérek számítottak egyértelmű esélyesnek, ám ellenfelünk néhány eredménye kellő óvatosságra intette kosarasainkat, de végül koncentrált, szép játékkal, végig kézben tartva az irányítást, nagy különbségű győzelmet arattak fiaink.

Pécsi VSK-Kronosz Kiadó – MTK Törökbálint  57-90 (14-20, 10-20, 20-22, 13-28).

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 100 néző

Közel harminc szurkolónk Pécsre is elkísérte a csapatot, és a meccs kezdetétől biztatták a mieinket. Az első néhány perc kisebb pontatlanságain kívül, nem is kellett csalódniuk, helyenként kifejezetten közönségszórakoztató játékkal rukkoltak ki játékosaink.

Az első negyed derekánál még 9-6-ra vezettek a hazaiak, de már az etap végén nálunk volt az előny (14-20).

A második játékrészben, 17-21-nél szigorítottunk a védekezésen, és remek utolsó perceket produkálva, a félidőre tizenhat pontosra növeltük a különbséget (24-40).

Fordulás után kiegyenlítettebb lett a küzdelem, és még így is, 39-60-nál húsz fölé kúszott előnyünk. A negyed zárása ugyan a pécsieknek sikerült jobban, de továbbra is magabiztosan vezettünk (44-62).

A záró játékrész közepén, amikor Bíró Bence triplája után 49-82-re alakult az állás, végképp eldőlt a találkozó kimenetele.

Csapatunkból többen is kifejezetten jó teljesítményt nyújtottak. Élre kívánkozik Jakab Péter higanymozgású, igen hatékony játéka (tizenkilenc pont, hat szerzett labda) és Spiriev Olivér mesteri irányító játéka (nyolc pont, tizenegy gólpassz, öt lepattanó), de remekül teljesített a dupla-duplát elérő Boinitzer Dávid (tizenhárom pont, tizenegy lepattanó) és Bihari Máté (tizennégy pont, hét lepattanó) is. Külön öröm, hogy centereink is kitettek magukért, Trepák Zoltán rontott dobás nélkül jutott el a tizenkét pontig, Szabó Tibor tíz perc alatt kilenc pontot dobott, és Bíró Bencétől is láthattunk szép és igen hasznos megmozdulásokat.

Csapatunk az elmaradhatatlan győzelmi tánccal és  „Köszönjük!" kiáltást követő tapssal, no meg persze a pályán mutatott szép produkcióval hálálta meg a drukkereknek, hogy Pécsre is elutaztak támogatni őket.

A kötelezőt problémamentesen lehozta az együttes, de most jön a neheze. Március 18-án, pénteken, a bajnokság egyik esélyese, a Vasas Akadémia látogat Törökbálintra, majd másfél hét szünet után, hétközi derbire utazunk a bajnoki címvédő Bonyhád otthonába. Az alapszakasz záró fordulójában is igen nehéz feladat vár ránk, a megerősített és egyre jobb formát mutató Győr otthonában lépünk pályára.

Most azonban koncentráljunk még a Vasas elleni rangadóra. Ezúttal is számítunk szurkolóink segítségére, amire nagy szükség lesz a győzelem megszerzéséhez.

A mérkőzés végén Szarvas Gábor összegzett: – A csapatok akkor válnak naggyá, ha nagy dolgokat visznek véghez. A feladat adott, készen állunk rá – zárta tömör, de annál sokatmondóbb gondolatait vezetőedzőnk.

Az összecsapás részletes statisztikai lapja IDE kattintva megtekinthető!

A felnőttek találkozója előtt, a két klub U20-as együttesei is összemérték erejüket, és fiataljaink is fölényes győzelmet arattak a Baranya megyeiek felett:

PVSK-Kronosz Kiadó U20 – MTK Törökbálint U20 52-84 (11-21, 12-28, 23-17, 6-18).

Pénteken mindkét gárdánk a Vasas Akadémia csapatát fogadja Törökbálinton. A felnőttek 17:00 órakor, a fiatalok pedig 19:15 órakor kezdenek.

Szép volt srácok!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!