Keresés

Jó, de nem eléggé (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.11.12 Frissítve: 2017.11.12 Röplabda

A győzelem ellenére Tóth Gábor nem volt felhőtlenül boldog.

MTK Budapest – Palota RSC 3-1 (21, 18, –22, 12)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 100 néző
Vezette: Nagy L., Tillmann

MTK Budapest: Kötél 5, Godó 18, Kis R. 10, Horváth Z. 10, Takács B. 18, Hatziefsztratiadu 10
Csere: Szalai A. (liberó), Hajek-Nagy (liberó), Nyuka, Lesi
Vezetőedző: Tóth Gábor

Palota RSC: Bodnár R. 3, Bánlaki 3, Lászlop 9, Durst 5, Mester 8, Várhegyi 9
Csere: Hadnagy (liberó), Gazsi (liberó), Gracza Sóti 2
Vezetőedző: Glózik János

A női röplabda NB I ötödik fordulójában csapatunk a Palota RSC-t látta vendégül a Városmajorban.
Sajnos nem egészen úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy azt az MTK Budapest Röplabdacsarnokába kilátogató hazai szurkolók remélték: pár perc után már hat ponttal vezetett a Palota, nem találtuk a helyünket a pályán (1-7). A korai pofon szerencsére nem szegte kedvünket, Kis Rebeka vezetésével percek alatt ledolgoztuk hátrányunkat, és nem sokkal később – Ejrini Hatziefsztratiadu ászát követően – a vezetést is átvettük (12-11). A játékrész derekán végül magunkhoz ragadtuk az irányítást, hatpontos előnyre tettünk szert a hősiesen küzdő vendégek ellen (18-12). Bár a hajrához közeledve kozmetikázni tudott az eredményen a Palota, végül behúztuk az első szettet (25-21).

A második játszma is kiegyenlített játékot hozott eleinte, egészen a szett derekáig kellett várni, hogy le tudjuk szakítani Glózik János tanítványait (18-12). De nem csak ennek örülhettek a hazai szurkolók: az UTE elleni felkészülési mérkőzésen bokaszalag-szakadást szenvedő Hajek-Nagy Fanni is visszatért a pályára. Fanni remekül szállt be a mérkőzésbe, egyáltalán nem látszott rajta a majd másfél hónapos kihagyás. Mivel a folytatásban sem változott érdemben a játék képe, így hét ponttal nyertük a második szettet (25-18).

A harmadik játszmában folytatódott a kiélezett küzdelem, ám ezúttal már nem hagyta lerázni magát a Palota. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy ebben a játékrészben tíz ki nem kényszerített hibát vétettünk, megkönnyítve ezzel a vendégek dolgát. 19-16-ot követően a Palota 6-1-es rohammal átvette a vezetést, és mivel a hajrát is jobban bírták idegekkel, a vendégek szépíteni tudtak (22-25).

A negyedik volt az első olyan játszma, amely – az első pár labdamenetet leszámítva – nagyjából úgy alakult, ahogy előzetesen reméltük. Végig domináltunk, így Glózik János hiába kért időt előbb 9-6-nál, majd 14-7-nél, a győzelmünk nem igazán forgott veszélyben. A hajrához közeledve Godó Panni két ászt nyitott egymás után, és végül a kegyelemdöfést is ő vitte be a Palotának, lezárva ezzel a negyedik szettet és a mérkőzést egyaránt (25-12).

Csapatunk legközelebb november 17-én, Miskolcon lép pályára a Magyar Kupában.

Tóth Gábor:Nem vagyok felhőtlenül boldog, mert megint ugyanazt csináltuk, mint a Kaposvár ellen: a 3-4 pontos előnyünket nem tudtuk megtartani. A lányoknak jobban oda kell figyelniük a megbeszéltekre, most is a taktikai fegyelmezetlenségek miatt nem tudtuk megőrizni a fórunkat. 

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!