Kézilabda
Szőke Szonja

Játszva emlékezünk

Publikálva: 2019.03.15 Frissítve: 2019.03.15 Kosárlabda női

Szombat este hat órától a Városmajorban a Cegléd együttesét fogadja másodedzőjét, Radovan Vukovicsot egy hete elveszítő, NB I A-csoportos, női kosárlabdacsapatunk.

Ez lesz az első meccsünk Raso nélkül. Nem ül majd ott a kispad(nak nevezett széksor) szélén ez a nagy szerb medve, aki hol higgadtságával nyújtott támaszt a meleg helyzetekben, amikor már minden nő ideges volt körülötte, hol pedig délvidéki temperamentummal kiabált és gesztikulált. De egy biztos, támaszt nyújtott vezetőedzőnknek, Nagy Dórának és a csapatnak, nagy szükség volt rá a háttérben, hiányozni fog mindenkinek, illetve hiányzik már most is, amikor e sorok íródnak, amikor már egy hete nincs velünk. Nehéz lesz elfelejteni a múlt csütörtöki tragédiát, Radovan Vukovicsot pedig nem is kell, nem is szabad, igyekezzünk a jóra emlékezni, az ő földi pályafutása ott ért véget, ahol a legjobban szeretett lenni: egy kosárlabdacsarnokban. A miénkben. Ócska átkötés lenne innentől úgy folytatni, hogy abban a csarnokban, ahol szombaton a Ceglédet fogadjuk, már csak azért is, mert senkinek sem megy ez a váltás ilyen könnyen, de jelentjük, készülünk. Készülünk a következő bajnokira, több sírással, kevesebb szakmával, viszont becsülettel, a csütörtök esti edzésen mindenki részt vett. Kivéve egyvalakit, aki ilyenkor a faultokat szokta fújogatni... Ha sokszor máshol is járnak a gondolataik, a lányok tisztában vannak vele, ez az utolsó olyan mérkőzésünk az alapszakaszban, amelyen van reális esélyünk a győzelem megcsípésére. És bár a hivatalos búcsúztatójára később kerül sor, szeretnének a pályán is méltóképpen elbúcsúzni a – mindenkivel, önmagával is – szigorú szerb szakembertől.

Természetesen lesz a feldobás előtt gyászszünet, de kosárlabdára készülünk. Mert ezt várja a szakvezetés, mondhatnánk, és tényleg, ha valaki, szakmai stábunk immár hiányzó láncszeme is biztosan ezt akarná, de a héten a legtöbbet volt kollégája temetésének intézésével töltő vezetőedzőnkben, Nagy Dórában sem vetődött fel a halasztás gondolata. Játszva emlékezünk.

Női kosárlabda NB I, A-csoport

2019. március 16., 18:00

MTK Budapest–VBW CEKK Cegléd

Játékvezetők: Fodor Attila, Nagy Viktor, Lengyel Ádám (Farkas János)

MTK Budapest vívó- és kosárlabdacsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!