Atlétika
Krizsán Xénia

Izgalmas hétvége a Kölyökligában

Publikálva: 2015.10.25 Frissítve: 2015.10.25 Labdarúgás

A labdarúgó Kölyökliga hétvégi fordulójában ezúttal is szépen küzdöttek, helytálltak az MTK Budapest korosztályos együttesei. Újvári Gábor összefoglalója.

A pénteki, egy évvel idősebbek között lejátszott torna után újfent veretlenül hagyta el a játékteret az MTK Budapest 2006-os gárdája a Bozsik Torna kiemelt csoportjának szombati játéknapján. A négy alapemberét pihentető együttes érthető okokból kevésbé volt precíz, mint az elmúlt időszakban. A tompább produkció ellenére az első két mérkőzés kevésbé meggyőző fölényét akarati tényezőkkel kompenzálták a fiúk, s bár az utolsó két találkozón játékban jelentős dominanciát harcoltak ki, két-két kapushiba miattt végül döntetlen született. 
MTK Budapest 2006: Bujtor – Almomani, Major – Klein, Pálvölgyi, Sus – Dénes (Bátor).

MTK Budapest 2006 – UTE 1-0 Gól: Almomani Nathaniel

MTK 2006 Budapest – Honvéd 1-0 Gól: Pálvölgyi Patrik
MTK 2006 Budapest – FTC 2-2 Gól: Major Máté, Klein Konstantin
MTK 2006 Budapest – MFS 2-2 Gól: Sus Kameron, Pálvölgyi Patrik

A péntek délutáni jelentékeny erőpróbát követően szombat délelőtt is egyaránt stabil teljesítményt nyújtott a 2005-ös MTK-s keret a Bozsik Torna kiemelt csoportjában. A vezére nélkül pályára lépő gárda a helyettes kollégák idegi állapotát sem zökkentette ki a komfortzónából: a könnyed játék révén megszerzett győzelmeket mindössze az FTC elleni megtorpanás árnyékolta be. A kettős terhelést sikerrel abszolváló csapat játékosai büszkén vonulhatnak pihenőre.

MTK Budapest 2005: Szabó – Hutás, Joó – Lakatos, Katkó, Korányi – Lisztes (Sárosi-Menyhei, Zsigmond, Scheidl, Varga Bence).

MTK Budapes 2005 – UTE 4-1 Gól: Katkó Kende (2), Lisztes Krisztián (2)
MTK Budapest 2005 – Honvéd 6-0 Gól: Scheidl Bernát (2), Lakatos Márk, Zsigmond Ákos, Katkó Kende, Sárosi-Menyhei Dávid
MTK Budapest 2005 – FTC 1-1 Gól: Scheidl Bernát
MTK Budapest 2005 – Vasas Kubala Akadémia Gól: 2-0 Lisztes Krisztián (2)

Mintha előtte való nap nem is játszott volna, 6x15 perces tornagyőzelmet meccseket a kék-fehérek 2008-as csapata, úgy sziporkázott Egerben. Az egymást követő 2 x 2 x 20 perces Kölyökliga-fordulóban az első perctől az utolsó percig szinte sütöttek, lángoltak az ifhú tehetségek. Az egri szurkolók is csettintve ismerték el a játéktudás.

MTK Budapest 2008: Kis Milán, Zubor Ádi, Varga Marci, Konkoly Patyi, Penziás Beni, Orosz Geri, Vancsura Vendi. 

MTK Budapest 2008 – Egri Sportcentrum SE 1-2 Gól: Orosz Gergő

MTK Budapest 2008 – Dabas - Gyón FC 2-0 Gól: Varga Márton, Zubor Ádám

Bár az MTK Budapest 2007-es együttese nagyaranyú vereséget szenvedtett, az ország egyik legjobb csapatának tartott DVSC-től, az ifjú kék-fehérek mégis szépen helytálltak a pályán. A Debrecen nagyon agresszíven szűkítette a területet a saját térfelén, és a megszerzett labdákból villámgyors (kontra)támadásokat vezetett, könyörtelenül kihasználva a hibákat és az egyértelmű sebességbeli fölényüket. 

MTK Budapest 2007 – ASI-Dinamo Star SE 9-0 Gól: Galaschek Zoárd (2), Henn Dávid (2), Sándor Balázs (2), Zéher Balázs (2), Hughes Bence
MTK Budapest 2007 – DVSC DLA 2-6 Gól: Hughes Bence, Varga Donát

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!