Kézilabda
Poczetnyik Luca

Itt az újabb Grand Slam (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.06.11 Frissítve: 2017.06.11 Tenisz

A siker miatt érzett nagy örömével meglepte önmagát Piros Zsombor, aki Nicola Kuhnnal párosban megnyerte a Roland Garros junior-teniszversenyt. Az MTK Budapest 17 éves játékosa a US Open korosztályos eseményére már el sem utazik, hanem a gondolatébresztő párizsi tapasztalatokkal felvértezve, gőzerővel készül a profipályafutásra.

– Micsoda duplához gratulálhatok!

Úgy gondoltam, kell az egyes mellé kell egy páros siker is – kezdi mosollyal. – Jobban szerettem volna persze, ha egyesben jutok messzebbre. A harmadik körben az ausztrál Ellis Blake nagyon jó napot fogott ki. Szerintem öt mérkőzésen háromszor én győznék, de akkor így alakult, nem volt értelme tovább keseregni a kiesésen. Wimbledonban ő is indul, fenem a fogamat rá.

– A búcsú után mennyire tudtál összepontosítani a párosra?

– Teljesen átkerült rá a hangsúly, hiszen nem maradt más, amiben érdekelt vagyok. Kevésszer fordult velem elő az, hogy úgymond csak a páros maradjon, de ha már így alakult, minden tudásommal azon dolgoztam, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

– Ismerve a filozófiádat, mit ér ez a serleg?

Azért a Grand Slam-győzelem az Grand Slam-győzelem. Egyébként megleptem magamat, mert nem hittem volna, hogy ennyire tudok örülni a sikernek, de amikor megnyertük, kitörtek belőlem az érzelmek. Amúgy mielőtt kérdeznéd, nem lehet összehasonlítani az Australian Open-sikerrel, a kettő nagyon más, viszont ez is jó érzés.

A teljes cikk az utanpotlassport.hu oldalon olvasható.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!