Karate
Hárspataki Gábor

Isten éltessen!

Publikálva: 2020.05.14 Frissítve: 2020.05.14 Sakk

Szabolcsi János 68 éves.

Nemzetközi mesterünk az egyik legaktívabb tagja a szakosztálynak. Végzettségét tekintve magyar és francia szakos tanár, de korán elkötelezte magát a sakk mellett is, már 50 éve edz gyerekeket. Fél évszázada… Az MTK Budapest 2014-es újraindulása óta alapembernek számít, több gyermeknek segíti a fejlődését, a Lauder Iskolával közösen működtetett Löwenthal ifjúsági program vezetője.

Csütörtöki születésnaposunk intézmény: mindenkinek segít, elsősorban a sakkozás terén, de mint tanár is rengeteg fiatal sikeres felvételijében működött közre, mert felelősséget érez a tanítványai iránt. Mindeközben a játékot sem hanyagolja, megmérette magát a különböző rendszerű magyar bajnokságokon, éveken át játszott az NB I első tábláján, többszörös csapatbajnok.

Legmagasabb Élő-pontszáma 2429 volt.

Köszöntőnk végére pedig egy idézet tőle: – Én, mint tanárember a sakkjáték igazságosságát szeretem kiemelni. Nincs protekció, nincsenek előjogok, lényegében nem játszik szerepet dopping, súgás, puskázás: csak a tudás számít! Ez az a terület, ahol a falusi szegény gyerek régen is, ma is nagyjából olyan eséllyel indulhat, mint a gazdag városi.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!