Atlétika
Krizsán Xénia

Isten éltessen!

Publikálva: 2020.04.15 Frissítve: 2020.04.15 Kosárlabda női

Petőné Nagy Dorottya 52 éves.

Április 15-én született – 52 esztendeje – Petőné Nagy Dorottya, női kosárlabda-szakosztályunk vezetője, edzője, lelke, mindenese, 145-szörös válogatott, a nemzeti együttesben kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, klubszinten pedig háromszoros felnőtt magyar bajnok, ötszörös Magyar Kupa-győztes, Ronchetti-kupa-elődöntős, akit beválasztottak a magyar kosárlabda halhatatlanjai közé.

Nagyon-nagyon jó játékos volt a maga korszakában. Születésnapján felhívtuk, hogy megkérdezzük, hogy van.

– Jól vagyok. Hiányzik a kosárlabda. Azért ezt a digitális edzéstartást visszacserélném már a pálya mellettire. Nehéz abból a szempontból is, mert fontos, hogy a gyerekeket meg tudjuk tartani, az érdeklődés fennmaradjon. Most tartunk a harmadik hétnél, egy-két csoportnál lehet érezni, hogy picit lanyhult a figyelem, de megpróbálunk megtenni mindent annak érdekében, hogy ébren tartsuk, különböző kvízjátékokkal is, tehát nemcsak fizikai, hanem szellemi kihívások elé is állítva kosarasainkat. De a legfontosabb az egészség, hogy mi lesz majd, az egyelőre teljesen másodlagos, most legyen mindenki biztonságban.

És csak mondta és mondta, többek közt azt is, hogy megpróbálnak figyelni arra is, ki lakik például panelben, és ki kertes házban, de itt közbeszóltunk. Újra megkérdeztük, hogy ő hogy van.

– Élvezem, hogy itthon vagyok a két gyerekemmel, a férjem nem home office-os, bejár dolgozni, nap mint nap főzök nekik, ami eddig nem volt jellemző. A lakást átalakítom, de nem lesz annyi dolog vele, hogy két hónapig dolgozzak rajta, újabb feladatokat kell magamnak kitalálni. Úgy állok hozzá, hogy ez most a pihenés. Mindig mondtam, hogy milyen jó lenne pihenni, hát nem egészen így gondoltam.

Így most az a stratégiája, hogy megpróbálja megtalálni minden egyes napban a szépet.

A szerdai pedig igazán különleges nap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!