Atlétika
Krizsán Xénia

Ismét négy pont (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.04.16 Frissítve: 2018.04.16 eSport

FIFA Pro Clubs csapatunk a TFSE Esport ellen szerzett négy pontot.

A TFSE ellen Ciprus Sliders, Czifra Ati, Latyak, Balásfalvi Kárpáti, Rácz Bandi Majorosi, Kevinho Bazsi, Pedro összeállításban álltunk ki. A találkozó előtt listavezető főiskolai csapat ellen új felállásban, két támadóval rohamoztunk. 

MTK Budapest eSport–TFSE Esport 1-1

Próbált kezdeményezni ellenfelünk, erre mi gyors kontrákkal válaszoltunk, de az utolsó labdák rendre pontatlanok voltak. A mérkőzés első lövése Rácz Bandi nevéhez fűződik, aki nyolc méterről kiszorított helyzerből próbálkozott, ám a kapus fogta a labdát.

Derült égből villámcsapásként érte csapatunkat a vendégek első, kaput eltaláló lövése, mely gólt is hozott. 14 méterről lőtt a hosszúba Kozy, Ciprus nem ért le az erős lövésre. (0-1)

A félidő végéig komoly lehetőséget egyik csapat sem alakított ki, sőt még lövés sem volt, így hátrányban vonultunk pihenőre.

A fordulást követően magasabb fokozatba kapcsoltunk, Majorosi az 52. percben lőtt kapura, de középen a kapus volt jobb helyzetben. A labda csak rövid időre került a térfelünkre, igaz helyzet ebből is adódott, Ciprus mentett szögletre, 30 méterről érkező kísérletet követően.

Gyors passzok, üresbe mozgás, és rossz utolsó labdák jellemezték továbbra is csapatunkat, de nem engedtük ki a TFSÉ-t kapuja elől. A 78. percben Bazsi gólt lőtt, de les miatt érvénytelenítette a játékvezető, a 90. percben viszont már nem volt menekvés.

Bazsi húzott befelé a jobb szélről, tökéletes ütemben gurította el a labdát a jobb alsó felé, a kapus tehetetlenül vetődött, és nézte, ahogy a kapufa mellett a hálóba csorog a játékszer. (1-1)

A hosszabbításban több gól nem született, így döntetlennel zártuk az első mérkőzést.

TFSE Esport–MTK Budapest 1-5

A második mérkőzésre változatlan felállással, de pontosabb játékkal érkeztünk. Az első pillanatoktól kezdve kezünkben volt az irányítás, jól olvastuk ellenfelünk passzait, így nem tudtak veszélyes helyzetig jutni a találkozó elején. 

A vezetést a 15. percben sikerült megszereznünk. Majorosi szögletét a rövid oldalon várta Latyak, és elemi erővel fejelt a bal felsőbe. (0-1)

Öt perccel később kettőre növeltük előnyünket. Kevinho vette le a védők lábáról a labdát, egyedül tört kapura, és okosan a hosszú alsóba gurított. (0-2)

A fordulás előtt Rácz Bandi kísérlete borzolta a kedélyeket, de a hálóőr védett. Már mindenki a hármas sípszót várta, megszereztük harmadik gólunkat. Ciprus szabadrúgását Bazsi szerezte meg, majd kiugratta Majorosit, aki 12 méterről belsőzött a bal alsóba. (0-3)

45 percnyi játékidő után hárommal vezettünk, a második játékrészben pedig hasonló tempóban folytattuk a játékot, és a 61. percben jött a negyedik gól. Kárpáti indította Pedrót, akinek a lábáról levették a labdát, de az a második hullámban berobbanó Bazsi elé került, aki ballal kapásból bombázott a jobb alsóba. (0-4)

A 73. percben szépített a TFSE. Jobbról érkezett a beadás, ami a második hullámban érkező Zsoca átvette, és a kapuba vágta a labdát. (1-4)

A 81. percben minden nyitott kérdést lezártunk. Kevinho szerzett labdát az oldalvonalnál, befelé tört, majd a tömegből kibújó Pedro elé tálalt, aki lekészítette magának balra, és a rövidbe lőtt. (1-5)

Pedro találatát követően nem változott az állás, így – ismét – négy pontot szereztünk az aktuális bajnoki fordulóban.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!