Kézilabda
Kobela Tamara

Ismét legyőztük az Aktöbét

Publikálva: 2017.01.31 Frissítve: 2017.01.31 Labdarúgás

Győzelemmel zárta első törökországi edzőmeccsét az MTK Budapest.

FK Aktöbe – MTK Budapest 0-2 (0-0)

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Poór, Vass Á., Vadnai – Katona (Borbély, 76.) – Vogyicska (Korozmán, 76.), Kanta – Kolomoec, Torghelle, Ramos (Hrepka, 76.)
Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Kanta (50.), Torghelle (60.)

A kazah FK Aktöbe volt az MTK Budapest első ellenfele a törökországi Belekben rendezett edzőtábor során. A két együttes az Európa-ligából már jól ismeri egymást, a kék-fehérek 3-1-es összesítéssel búcsúztatták a kazahokat júliusban.

Tamási Zsolt – a győztes csapaton ne változtass elvet követve – ismét ugyanannak a tizenegy játékosnak szavazott bizalmat a kezdőben, mint a Senica ellen.

A találkozó első, említésre méltó jelenetére egészen a 15. percig kellett várni: Torghelle Sándor rossz ütemű becsúszását követően a játékvezető piros lapot mutatott fel a támadónak, de látva a játékosok megrökönyödését, a spori még időben kapcsolt, és végül a sárga lap mellett döntött.

Alig két perccel később épp Torghelle és Ramos kényszerítőzött az ellenfél tizenhatosán belül, majd utóbbi próbálkozhatott az ötös sarkáról, ám lövése elkerülte a hosszú alsót. Ugyan Vogyicska még igyekezett bepiszkálni a labdát, de ő sem érte el azt. A félidő hátralévő részében is a kék-fehérek domináltak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Tamási Zsolt nem cserélt a félidőben, és öt perc után kiderült, jól döntött a kék-fehérek mestere. Ekkor Vadnai bedobását követően Kolomoec játszotta meg Torghellét, akinek lövését a kazah kapus ugyan még hárítani tudta, ám Kanta a kipattanót már gólra váltotta.

Alig három perccel később Ramos is fejelt egy gólt, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette azt.

Egy óra játék után Kanta szögletét követően ismét Ramos emelkedett a legmagasabbra, a kazah védők blokkolni tudtak, ám ezúttal Torghelle váltotta gólra a kipattanót.

A hátralévő időben Tamási Zsolt behozta Korozmán Kevint, Borbély Bálintot és Hrepka Ádámot is, de több találat már nem született. A hajrában Kolomoec járt közel a gólszerzéshez, de a gólvonalról menteni tudták próbálkozását. A hosszabbításban pedig Hrepka került helyzetbe, de nem sikerült gólra váltania az akciót.

Az MTK Budapest így 2-0-ás győzelemmel zárta negyedik felkészülési mérkőzését, önbizalommal telve várhatja a csütörtöki edzőmeccseket.

Tamási Zsolt értékelése a mérkőzés után: – Kifjezetten erős, olykor a játékot is zavaró szélben játszottuk a meccset. 15 perc ráhangolódás után szép támadásokat vezettünk, bár az első félidő végén picit türelmetlenek voltunk a befjezéseknél. Ennek ellenére elégedett voltam a látottakkal, különösen az tetszett, hogy nem hagytuk az ellenfelet még kapura tartó lóvéséig sem eljutni. A második játékrészben aztán elkaptuk a fonalat. Kanta Józsi gyönyörű gólja után egyértelműen uraltuk a játékot, a mi akaratunk érvényesült, a második találat pedig igazán feldobta a csapatot. Mostantól igyekszünk igazi meccsterhelést adni a játékosoknak, csütörötkön például két találkozón is pályára lépünk. Azt mindenesetre jó volt látni, hogy mindenki tudta a dolgát, értette a feladatát. A játékosok kifejezetten jól állnak hozzá a munkához és remekül viszonyulnak egymáshoz is.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!