Atlétika
Krizsán Xénia

Ismét a bajnoki cím a cél

Publikálva: 2018.05.12 Frissítve: 2018.05.13 Labdarúgás

A Győr ellen végleg biztosíthatjuk az elsőséget.

Vasárnap idei utolsó előtti hazai mérkőzésünkön lépünk pályára, amikor a WKW ETO FC Győr együttesét fogadjuk a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában. Ugyan Mosonmagyaróváron nem sikerült bebiztosítanunk a bajnoki címet, hiszen döntetlent értünk el, hazai pályán már az iksz is elég az ünnepléséhez, ugyanis már biztos, hogy több győzelemmel zárunk mint a Kisvárda.

Szentes Lázár együttese nincs világverő formában vendégként. Legutóbbi mérkőzésükön ugyan megverték a Kazincbarcikát, előtte viszont sorozatban négy meccset vesztettek el idegenben. Érdekesség azonban, hogy az idei szezonban a Békéscsaba és a Kisvárda személyében két dobogóesélyest is legyőztek idegenben.

A mieink hat mérkőzés óta veretlenek, és mint tudjuk, hazai pályán elképesztő idényt futunk: 17 összecsapásból 16 alkalommal nyertünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, és mindössze egyszer ikszeltünk. Vendéglátóként majdnem három lőtt gólt átlagolunk mérkőzésenként, hiszen már 50-szer rezgettük meg vendégeink hálóját a Hungária Körúton.

Az első osztályban 133 alkalommal játszottak egymással a csapatok, ebből 61 MTK-győzelem, 33 döntetlen és 39 győri siker született. A másodosztályban csupán egy Győr–MTK Budapest találkozót rendeztek, akkor - tavaly novemberben - 2-1-re re a zöld-fehérek győztek, tehát van miért visszavágni.

Feczkó Tamás most sem számíthat a vállműtét után lábadozó Baki Ákosra, illetve Szerencsi Miklósra, aki porcműtétet követően rehabilitál. Korozmán Kevin külső porc, és elülső keresztszalag-sérülést szenvedett. Torghelle Sándornak combfeszítőizom sérülése van, míg Talabér Attila vállműtéten esett át, ebben a szezonban már nem léphet pályára. Kérdéses Gera Dániel játéka, mert hasfalhúzódása van. Vass Ádám öt sárgája miatt nem játszhat.

A találkozót Nagy Norbert vezeti, munkáját Radványi Ádám, Szécsényi István és Kepe Arnold segíti.

A jegyvásárlással és beléptetéssel kapcsolatos információk ITT találhatóak.

Merkantil Bank Liga, 35. forduló
MTK Budapest–WKW ETO FC Győr
2018. május 13. 19:30 – Új Hidegkuti Nándor Stadion
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!