Kézilabda
Fekete Bozsana

Irány Groznij!

Publikálva: 2016.07.21 Frissítve: 2016.07.21 Taekwondo

A Patakfalvy nővérek és Nagy Nikolett is elutazott a Groznijban rendezett U21-es Európa-bajnokságra.

Három MTK-s versenyző is tatamira lép a Groznijban rendezett U21-es taekwondo Európa-bajnokságon. Az ötfős magyar küldöttségben ott van Patakfalvy Luca és Csenge, illetve Nagy Nikolett is, rajtuk kívül Füredi Rebeka és Egyházas András utazott Oroszországba.

Másfél héttel ezelőtt a LuxOpenen mérették meg magukat az MTK-s lányok. A tavaly junior Európa-bajnoki címet szerző Patakyfaly Luca ezúttal is az első helyen végzett, Csenge pedig az ötödik helyen zárt, igaz, ő a felnőttek között indult.

A tavalyi junior Eb-n bronzérmes Nagy Nikolett szintén belekóstolhatott a felnőtt mezőny versengésébe. 

A csapat Luxemburg után Tatán készült a csecsenföldi, Groznijban rendezendő kontinensviadalra, ahova csütörtök hajnalban indult el. 

– Jó állapotban vannak a fiatalok, és jól hasznosítottuk a rendelkezésükre álló időt és lehetőségeket – mesélte Tóth Balázs, szövetségi kapitány. – Sok taktikai elemet beépítettünk a repertoárba az elmúlt hónapokban, amit egyre hatékonyabban és kreatívabban használnak a fiatalok. A tavalyi junior Eb után kezdtük a felkészülést az idei U21-es kontinenstornára. Hat világranglista versenyen szereztek tapasztalatot ez idő alatt, nyolc, kétnapos mini edzőtáborban vettek részt extra programként. Görögországból, Belgiumból és Olaszországból is jöttek edzőpartnerek ez idő alatt. A másfél héttel ezelőtti rangos luxemburgi verseny volt a főpróba, ami egyrészt még lehetőséget adott a kísérletezésre, másrészt bizonyította, jó úton járunk.

A július 23-26. között zajló U21-es Eb programja:

Július 23.: Patakfalvy Luca (46 kg)
Július 24.: Patakfalvy Csenge (62 kg)
Július 25.: Nagy Nikolett (57 kg)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!