Atlétika
Krizsán Xénia

Irány az élvonal!

Publikálva: 2017.10.27 Frissítve: 2017.10.26 eSport

Kiharcolta az első osztályban való szereplést a Fifa Pro Clubs csapat.

Villámtornát hirdetett a Hungarian Pro Clubs League, mivel az élvonal egyik csapata visszamondta az indulást. A tornára négy csapat, a Hungarian's Arrows, a FIFA Addicts Hungary, a DVTK illetve az MTK Budapest eSport kapott meghívást. A tét nagy volt, hiszen a győztes már az első idényben a legmagasabb hazai osztályban indulhatott.

Az első mérkőzésen a Hungarian's Arrows volt az ellenfél. A Ciprus - Karpi Feri, HunAti, Slider, Gurály - Patrick, Fruzsi, Rácz Bandi, Bazsi - Pedro összeállítású csapat végig dominálta a játékot, már korán vezetést szerzett, ám hiába jöttek futószalagon a ziccerek, az újabb gól elmaradt, de így is egygólos siker született. A második mérkőzésen jött a Diósgyőr. A csapatban egy csere volt, Patrick helyett Kurtsits játszott. A technikai nehézségeket követően büntetőből előnybe került a miskolci gárda, mindazonáltal a csapat tartását mutatja, hogy nem estek össze. Jött is a válasz pontrúgást követően a második játékrész közepén, Slider lőtt a kapuba. Az eredmény nem változott, 1-1, így négy ponttal készült az utolsó mérkőzésre a csapat.

A FIFA Addicts Hungary ellen az előző mérkőzéshez képest változatlan gárda állt ki, a tét a tornagyőzelem volt. A játék képe ezt is mutatta, az elejétől kezdve támadás után támadás, de a befejezések elmaradtak, egészen az első félidő hosszabbításáig, amikor Pedro talált a kapuba. A második játékrészben ébredezett az ellenfél, Ciprusnak többször kellett védeni, de az eredmény nem változott.

A tornát követően a kapitány, Poór Tamás értékelt: – Nem igazán ment a csapatnak a játék, rengeteg helyzetet hagytunk ki, de abszolút pozitív, hogy három meccsen csak egyetlen gólt kaptunk. Megérdemelten nyertük meg a villámtornát és harcoltuk ki az első osztályú indulás jogát.

Szót ejtett még a célokról, hiszen a feljutás helyett mást kell előtérbe helyezni: – Az első szezonnal kapcsolatban a terv az, hogy szeretnénk minimum Európa Ligát érő helyen végezni, de nem vagyunk telhetetlenek. A 2. osztályra készültünk, a tabella első fele részemről az elvárás (az első 6 hely valamelyike) az első szezonunkban, hiszen erős csapatok vannak a magyar első osztályban, nem véletlen, hogy az EVFA koefficiens listáján a Magyar Bajnokság az 5. helyen tanyázik.

A hirtelen beállt változásról Szegő Péter, a szakosztály vezetője is beszélt. Kiemelte a csapat erejét, a tornagyőzelmet, és a bajnokság elejéről is beszélt: Felgyorsultak az események, de ez egy pozitív változás. Persze szép út lett volna, ha a másodosztályból jutunk fel, de így izgalmasabb lesz a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt. A villámkupa sikerének örülök, jól jelzi, milyen erő lesz ebben a csapatban. A bajnokság kezdetén sorban jönnek a nehéz ellenfelek, a legjobbak ellen kell rögtön játszani. Biztos lesz körbeverés, a tabella nem fogja a realitást mutatni, ez várható. Nem voltunk még ilyen helyzetben, nagy a várakozás, az izgalom, remek szezon elébe nézünk.

Természetesen az új célokról is szót ejtett: – Mondhatnám, hogy gyorsítani kell a célok elérésén, de ezt nem szabad. Meg kell mérnünk magunkat, óvatosan kell kezelni ezt a sikert. Az elején látni fogjuk, hogy mekkora a fejlődési ütem, ami megalapozhatja a jövőt, hogy európai élcsapatokkal mikor lesz realitás felvenni a harcot. A QPR elleni győzelem azt mutatja, hogy rengeteg potenciál van a hazai eSportban, meglátjuk, mennyire fog a célok elérése felgyorsulni ennek következtében.

Zárásként az előszezont értékelte: – Minden elismerést megérdemel a csapat. Nagyon lelkesen, nagy küzdőként álltak minden meccshez, ez igazolódik vissza a győzelmekből, mint a QPR elleni mérkőzés. Technikai tudásban, tapasztalásban előttünk vannak papíron, de mégis a lelkesedés és az akaraterő a mi oldalunkra billentette a mérleget. Ha a továbbiakban is tudjuk ezt a fajta mentális pluszt tartani a csapatban, akkor ez a jövőben is dönthet el mérkőzéseket a javunkra. A srácok motivációja rendben van, Poór Tamást külön kiemelném, remekül fogja össze a csapatot, jó érzékkel vezeti őket.

A torna végeredménye:

MTK Budapest 7 pont                                                             
FIFA Addicts Hungary 4 pont
DVTK 4 pont
Hungarian's Arrows 1 pont
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!