Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Irány a világbajnokság

Publikálva: 2015.11.12 Frissítve: 2015.11.11 Karate

Huszonkilenc fős kerettel utazott a magyar válogatott Dzsakartába, a kadet, junior és U21-es karate világbajnokság helyszínére.

Mivel a küldöttség majd egyharmadát az MTK Budapest versenyzői adják, így velük tart Fischer Mihály, Fischerné Miklós Nikolett, Büchler Zsolt, illetve Horváth Péter, a kék-fehérek edzői. 

Kilenc MTK-s sportoló repült Indonéziába, hogy tatamira léphessen a november 12. és 15. között rendezendő utánpótlás világbajnokságon. Harcba száll – többek közt – a szeptemberi, Karate1 Premier League sorozat németországi állomásán aranyérmet szerző Hárspataki Gábor, aki az U21-esek versenyében méretteti meg magát. Szintén ebben a korosztályban versenyez Tamás Ferdinánd (67 kg), illetve Sterck Laura (kata) a hölgyek mezőnyében. 

A junioroknál Erdős Martin (68 kg) és Bánovics Dóra (kata) képviseli az MTK Budapestet, míg kadet korosztályban négy kék-fehér versenyző száll harcba: Bánovics Zsófia (kata), Baranyi Zsófia (54 kg), valamint Vécsei Balázs (57 kg) és Goldfinger Dárió (63 kg).S. Kovács Ádám, az MTK Budapest Karate Szakosztályának elnöke elmondta, 1-3 éremre számít a kék-fehér versenyzőktől. 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!