Keresés

Indul a nagy utazás (LAPSZEMLE + VIDEÓ)

Publikálva: 2018.01.12 Frissítve: 2018.01.11 Rövidpályás gyorskorcsolya

Elutazott az Európa-bajnokságra a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott, mely elsősorban, már az olimpiára fókuszál. A Magyar Olimpiai Bizottság, olimpia.hu oldalának összeállítása.

Szerdán délelőtt busszal indult el a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott az Eb-re, Drezdába. Az indulás előtt nagy médiaérdeklődés mellet edzést tartott a csapat, majd a sajtó munkatársainak rendelkezésére álltak a sportolók és edzőik.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser elmondta, nagy érdeklődéssel várja az eseményt. Kíváncsi  arra, hogy olimpiai ellenfeleink milyen felkészültségi állapotban vannak. A csapat több taktikai megoldást gyakorol majd a péntektől vasárnapig tartó kontinensviadalon. A Liu-testvérek csak a váltóban kapnak lehetőséget. Burján Csaba, Knoch Viktor és Cole Krueger, valamint Jászapáti Petra, Bácskai Sára és Kónya Zsófia lesznek a három egyéni távon az indulók. 

A váltóversenyeken várhatóan az olimpiára is kijutott váltók lesznek a legnagyobb ellenfelek. Az orosz, holland férfi és női, az olasz női válogatott is legjobbjaival indul Drezdában. Érdekes lesz tapasztalni, hogy hol tartanak a csapatok az olimpia előtt közel egy hónappal. A menedzser azt is elmondta, munkából mennek versenyzőink a kontinensviadalra. Az elvárás az, hogy mindenki a maximumot nyújtsa, de a formaidőzítés az olimpián kell, hogy csúcsosodjon.

A három egyéni induló mellett a váltóban a Liu-testvérek, illetve Heidum Bernadett és Keszler Andrea kap helyet.

A szombat, vasárnapi versenyeket az M4 sportcsatorna 14:00 órától közvetíti.

Bánhidi Ákos csapatmenedzser nyilatkozata:

 

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!