Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Indian Wells: vereség az elődöntőben

Publikálva: 2018.03.17 Frissítve: 2018.03.16 Tenisz

Az első helyen kiemelt orosz kettős brékhátrányból fordított az első szettben, majd simán nyert a másodikban.

BNP Paribas Open (8 648 508 dollár, kemény pálya), páros, elődöntő

Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 1.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:4, 6:2

A mérkőzés 1 óra 9 percig tartott Indian Wellsben.

– Ilyen a páros. Az ellenfél nagyon-nagyon akart, az Australian Open miatt is. Makarova és Vesznyina is nagyon jól játszott. Mi picit gyengébben teniszeztünk, de így sok lehetőségünk volt. De az a lényeg, hogy küzdöttünk, tettük a dolgunkat. Újra elődöntősök voltunk, ez nem rossz eredmény. Összességében elégedett lehetek az elmúlt napokban nyújtott teljesítményemmel. Azt is tudjuk, hogy nem ez a kedvenc versenyem a játék szempontjából, kevés meccset nyertem itt az elmúlt években. Hamarosan irány Miami, ahol már többször is jól játszottam. Sokat edzettem a pályán, és sokat is kondiztam az elmúlt napokban. Úgy érzem, készen állok a jövő hétre – nyilatkozta Timi.

A magyar-francia kettős jól kezdett a 36 perces első szettben, 1:0 után 40-re nyerte el Makarova adogatását. Sajnos ezután nagyot fordult a mérkőzés: Mladenovic 40-re elveszítette a szerváját, később sem boldogult a játék ezen elemével…

A nagyon elszánt orosz páros a hatodik gémben 40-re hozta adogatását, majd 30-ra brékelte a francia játékost. 5:3 után Timi még hozta 40-re a szerváját, de ezután az 1. helyen kiemelt kettős 0-ra zárta le a nyitó felvonást.

A második szett már simán alakult. Először Mladenovic veszítette el az adogatását, pedig 40-15-re is vezetett. Majd 2:0 után, 40-40-nél Timi kettőshibát vétett, ez gyakorlatilag eldöntötte az elődöntőt. Makarovát ugyan sikerült ezután brékelni, de Mladenovic ismét botlott adogatóként…

5:1 után Timi szerváját 15-40-ről sikerült menteni, ekkor a francia játékos három remek nyerővel szerzett pontot. A végén Makarova 0-ra nyerte adogatását, így az orosz kettős jutott megérdemelten a fináléba.

Timi legközelebb a Miami Openen lép pályára, egyesben és párosban.

Forrás: babostimea.hu

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!