Atlétika
Szabó Beatrix

Indian Wells: nagy csatában nyert Vesznyina

Publikálva: 2017.03.14 Frissítve: 2017.03.14 Tenisz

Timi kétszer is brékelőnnyel vezetett a harmadik játszmában.

BNP Paribas Open (7 669 423 DOLLÁR), egyes, 3. forduló
Jelena Vesznyina (orosz, 14.) – Babos Tímea (25.) 6-4, 1-6, 6-4

A mérkőzés 2 óra 17 percig tartott.

Sajnálom, hogy nem sikerült a mai meccs, kár érte! Küzdöttem, ahogyan csak bírtam, de a döntő szett vége felét nem játszottam meg jól. Szetthátrányból visszajöttem, jól is teniszeztem a második játszmában. Aztán voltak sanszok a harmadik szettben, de sajnos végül elment a meccs. Tudom, hogy Indian Wellsben nehezek a körülmények számomra, eddig nem is nyertem mérkőzést a főtáblán. De tanulok a mai meccsből, és megyek tovább előre! – nyilatkozta Timi.

A 48 perces első játszmában a magyar játékos jutott először bréklabdához, de nem tudott élni az eséllyel. Utána Vesznyina 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 2-1 után újabb bréklabdát hárított. Timi hajtott-küzdött, de utána már nem volt esélye fogadóként.

A magyar játékos 5-3-nál szettlabdáról nyerte adogatását, majd a következő gémben is megvédett egy játszmalabdát. De a tavalyi wimbledoni elődöntős végül lezárta a szettet.

A 33 perces második játszma nagy változást hozott. Timi egyre pontosabb volt, ez pedig eredményt hozott. A magyar játékos az első gémben bréklabdát védett, majd 30-ra elnyerte ellenfele szerváját. A következő játékot nagy csatában nyerte Timi, majd 4-1 után 30-ra brékelt.

A hetedik gémet is 30-ra nyerte a magyar játékos, majd jött egy hosszabb szünet. Timi ismét konzultált edzőjével, Thomas Drouet-val, míg Vesznyina a verseny orvosaival tanácskozott.

A pihenő után Timi 2-1-re, majd 3-2-re is vezetett brékelőnnyel, de ellenfele mindkétszer azonnal egyenlített. A nagy hőség mindkét játékosra hatással volt, de mindketten hatalmas elszántsággal küzdöttek.

Sajnos a végén Vesznyina volt a pontosabb. 5-4 után Timi hárított 3 meccslabdát, majd volt esélye az egyenlítésre, de a sokkal tapasztaltabb orosz játékos végül maga javára fordította a gémet, ezzel lezárta a mérkőzést is.

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!