Taekwondo
Salim Sharif

Ikszeltünk a Kövesddel (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.09.29 Frissítve: 2018.10.02 Labdarúgás

Fordulatos mérkőzésen egy pontot szereztünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1852 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Varga, Berettyán, Szert, Farkas, Gaál)

Gólszerző: Bognár (7.), Kanta (89., tizenegyesből) illetve Molnár (63.), Drazics

Sárga Lap: Vass Ádám (35.), Baki (70.), illetve Szalai (38.), Farkas Dániel (45.), Szeles Tamás (51.)

MTK Budapest: Kicsak – Katona, Balogh, Pintér (Baki, 57.), Szelin – Vass Patrik, Kanta, Vass Ádám, Bognár, Gera (Schäfer, 71.) – Lencse (Torghelle, 79.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Farkas Dániel, Pillár, Szalai, Vadnai – Cseri (Koszta, 64.), Mevongou, Szeles, Tóth (Molnár, 45.), Vajda, Drazics

Vezetőedző: Kuttor Attila

Az OTP Bank Liga 9. fordulójában az ötödik helyen álló Mezőkövesd Zsóry FC együttesét fogadtuk. Az első lehetőség a vendégek előtt adódott, de Kicsak jó ütemben robbant ki a kapujából. Szinte rögtön ezt követően Lencse készített Bognár elé, akinek a lövését Dombó csak óriási bravúrral tudta hárítani.

A 7. percben azonban már a vendégek hálóőre is tehetetlen volt: Gera ugratta ki – remek ütemben –  Bognárt, aki higgadt csel után megszerezte első bajnoki találatát együttesünkben. Két perccel később megduplázhattuk volna az előnyt, amikor Lencse került a védők mögé, azonban Dombó lábbal védte csatárunk kísérletét.

A 22. percben szép támadást vezetett a Kövesd, Vass Ádám azonban gyönyörűen lefülelte az utolsó passzt, ezzel megmentve csapatunkat a góltól.  Három perccel ezután Balogh fejelhetett Vass Patrik szögletét követően, a kapuba tartó labda az egyik kövesdi hátvédről kipattant.

A 32. percben ismét Bognár próbálkozott, ezúttal bal lábbal, 23 méterről, a labda azonban elszállt a kapu fölött. Egy perccel később Pintér adott óriási labdát Gerának, aki remekül vette azt át, de Dombó ismét résen volt. A 36. percben kollégája, Kicsak is villogtatta képességeit, ugyanis Vajda pontrúgását hárította, pazar mozdulattal.

A félidő vége előtt Gera kínálta meg távolról Dombót, aki ezúttal is védeni tudott, így 1-0-ás vezetésnél mehettünk pihenni.

A második játékrész első nagyobb sansza előttünk adódott: Bognár kapott labdát a jobb oldalon Vass Patriktól, okosan készített vissza a tizenhatos vonalára Kantának, azonban csapatkapitányunk lövése elkerülte a kaput.

A 63. percben szinte a semmiből egyenlített a Mezőkövesd: Cseri beadását Drazics a kapufára lőtte, a kipattanó – némi szerencsével – Molnárhoz került, aki bekotorta a labdát a kapunkba. Tíz perccel ezután Baki akasztotta Drazicsot a tizenhatos előterében, a megítélt szabadrúgást Koszta suhintotta picivel a kapu fölé. Kicsit később Molnár próbálkozott – szinte ugyanonnan –, ezúttal Kicsak védett.

A 78. percben megint szükség volt kapusunkra: Koszta ziccerben lőhetett Molnár passza után, de ukrán hálóőrünk óriásit védett lábbal. A 80. percben már ő sem tudott menteni: Vadnai adott be a bal oldalról, Drazics megelőzte Szelint és elemi erővel fejelt a kapuba.

A hajrában előbb Schäfer, majd Torghelle próbálkozott, de egyik esetben sem kötött ki a hálóban a labda. Már-már úgy tűnt, pont nélkül maradunk, azonban a 88, percben Sanyi lecsapott a labdára a hazai tizenhatoson belül, majd szabálytalanul állították meg, büntető következett. A labda mögé Kanta állt oda, és a kapu jobb oldalába lőtt. 

Újabb csavart már nem tartogatott a találkozó, így 2-2-es döntetlen lett a végeredmény. Az első félidőben a helyzetek alapján gólokkal vezethettünk volna, sajnos nem sikerült betalálni 1-0 után, a Kövesd viszont később feljött, így megszerezte az egyik pontot a vendégcsapat. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!