Atlétika
Magyari Zoltán

Így vágunk neki a következő szezonnak

Publikálva: 2017.07.25 Frissítve: 2017.07.25 Röplabda

Alaposan átalakult a játékoskeret és a szakmai stáb.

Lassan véglegessé válik az MTK Budapest női röplabdacsapatának játékoskerete, illetve a szakmai stáb összetétele.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Alberto Salomoni és Leiszt Máté a bajnoki címvédő Békéscsabánál folytatja a pályafutását.

Szerettük volna folytatni a közös munkát Albertóékkal, de a Békéscsaba ajánlatával, az általa kínált lehetőségekkel egyszerűen nem tudunk versenyezni – mondta Nyári Virág, a röplabdaszakosztály vezetője. – Az mindenesetre pozitív visszajelzés, az itt végzett munka elismerése, hogy Albertót nevezték ki a válogatott szövetségi kapitányává, ráadásul Máté is a nemzeti csapat mellett dolgozhat.

A vezetőedzői feladatokat a jövőben Tóth Gábor látja el. A fiatal, ambiciózus szakember – aki játékosként is letette a névjegyét – épp a Békéscsabánál, Szasa Nedeljkovicstól tanulhatta el a szakma csínját-bínját, bajnoki címet és kupagyőzelmet ünnepelhetett az előző szezonban. A tervek szerint Gábor munkáját a francia Jerome Dumas segítheti másodedzőként, de vele még folyamatban vannak a tárgyalások.

Alberto távozását követően felvettük a kapcsolatot, és mindenben megállapodtunk egy másik olasz szakemberrel, ám ő végül nem tartotta magát a megbeszéltekhez, ezzel nehéz helyzetbe hozva minket – mesélte a szakosztály-igazgató. – Az így kialakult zavaros, bizonytalan helyzet hatására sajnos sokan úgy döntöttek a játékosok közül, hogy máshol folytatják pályafutásukat. Köztük olyanok is, akikre továbbra is számítottunk volna.

Az alaposan megcsappant játékoskeretet azonban sikerült minőségi igazolásokkal megerősíteni: kék-fehérben folytatja pályafutását többek között Kötél Zsanett, a magyar válogatott feladója, Takács Bernadett, a Jászberénytől érkező négyes ütő, illetve Takács Doroti, aki szintén pályára léphetett már a nemzeti csapatban. Rajtuk kívül többnyire továbbra is fiatal, magyar tehetségekre támaszkodik a szakosztály.

A lányok augusztus 14-én kezdik meg a felkészülést.

Az MTK Budapest játékoskerete a 2017/18-as szezonra:
Deli Zsófia, Godó Panni (Békéscsabai RSE), Hajek-Nagy Fanni, Horváth Zita, Kis Rebeka (Közgáz SC), Kovács Lilla (UTE), Kötél Zsanett (Gödöllői RC), Lesi Olívia, Nyuka Noémi (Palota RSC), Szalai Anna, Takács Bernadett (Jászberényi RK), Takács Doroti (Gödöllői RC)

Szakmai stáb:
Tóth Gábor (vezetőedző), Tímár Edit (utánpótlásedző), Benkóné Kőrös Mária (utánpótlásedző), Rédei Liána (utánpótlásedző), Páling Anett (utánpótlásedző) Barkóczi Barna (masszőr), dr. Szikora Gyula (csapatorvos), Nyári Virág (szakosztály-igazgató)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!