Atlétika
Krizsán Xénia

Így látták a csabaiak (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.02.18 Frissítve: 2017.02.18 Röplabda

A Békéscsaba röplabdacsapatának honlapja is beszámolt a pénteki mérkőzésről.

Alberto Salomoni együttese 3-0-ás vereséget szenvedett a Magyar Kupa-győztes Békéscsabától, a déli csapat honlapja pedig beszámolt a mérkőzésről. 

Linamar-Békéscsabai RSE—MTK Budapest 3:0 (19, 13, 16)
Röplabda NB I-es női bajnoki mérkőzés. Békéscsaba, 1000 néző.
V.: Csizmarik, Bodrogi.

Békéscsaba: Tálas, T. Matic, Clement, Smirnova, Soós N., Nazarenko.
Cs.: Szpin (liberó), Ludmán, Petrenkó, Glemboczki. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

MTK Budapest: Deli, Lakatos, Papp O., Petőváry, Szűcs, Hackl. Cs.: Hajek-Nagy (liberó), Lesi. Vezetőedző: Alberto Salomoni.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 1:3, 11:5, 15:10, 21:15. 2. szett: 6:3, 12:5, 14:9, 19:9, 23:12. 3. szett: 5:0, 8:2, 11:3, 14:4, 14:9, 17:10, 21:11, 21:15, 24:15.

A találkozó előtt ünnepélyes pillanatoknak voltak szemtanúi a szurkolók, a Himnusz hangjaira felvonták a múlt héten elhódított Magyar Kupa-diadalt jelző zászlót, ezzel együtt már öt (három bajnoki és két Magyar Kupa) függött a Békéscsabai Városi Sportcsarnok falán.

Bár az első pontokat a fővárosi kék-fehérek gyűjtötték, a csabaiak az első technikainál már biztosan vezettek a helyenként szép megoldásokkal operáló vendégeik ellen. Molcsányi, Szakmáry és Bodnár ezúttal pihenőt kapott, de a játékrész felénél megnőtt a különbség a felek között. Az MTK Budapest szépen lassan leszakadt ellenfelétől, s bár a BRSE adott néhány könnyű pontot vendégének, különösebben nem kellett izgulniuk a hazai drukkereknek.

Smirnova pontjai vitték előre a Csabát a második szett első periódusában. Többnyire a hazaiak akarata érvényesült, igaz, a jól mezőnyöző MTK megpróbált borsot törni az orruk alá. Hamar elfáradt azonban a vendég, a Csaba pedig könnyedén hozta a játszmát.

Egy 5-0-ás rohammal nyitotta a következő szakaszt a BRSE, amely az első technikai szünetig mindössze két pontot engedélyezett Lakatoséknak. Az MTK Budapest később feljavította a védekezését, de ez is csak arra volt elég, hogy hosszabbá tegye a labdameneteket. Sasa Nedeljkovics pályára küldhette fiataljait, Petrenkó Brigittát és – a felnőtteknél debütáló – Glemboczki Zórát is. 5-0-ás rohammal zárkózott az MTK. Javított ezután az ilyen összeállításban még soha nem játszó Békéscsaba, és ugyan a végén még tovább zárkózott a vendég, a szépítésre már nem futott erejéből.

A Békéscsaba 75 perc játék után győzött és tovább nyújtotta veretlenségi szériáját.

Sasa Nedeljkovic: – Az első játszma még amolyan bemelegítés volt, de a folytatásban már sikerült hoznunk a legjobbunkat. Örülök, hogy a fiataloknak, így az élvonalban most bemutatkozó Glemboczki Zórának is lehetőséget adhattam.

A mérkőzés után Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Biró Csaba, szakbizottsági elnök virágcsokorral köszöntötte a Magyar Kupát nyert csabai együttes tagjait.

(Forrás: http://www.brse.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!