Atlétika
Szabó Beatrix

Így látta Xéni az Európa-bajnokságot

Publikálva: 2017.03.09 Frissítve: 2017.03.09 Atlétika

Krizsán Xénia élete egyik legnagyobb sikerét érte el Belgrádban, ahol 4. helyen zárt az atlétika Európa-bajnokság ötpróba számában.

– Az Európa-bajnokság előtt azt mondtad, hogy az első nyolcba kerülés a cél. Gondoltad volna, hogy ennyire jól fog sikerülni?

– Próbáltam reálisan gondolkodni, ezért az első nyolcat tűztem ki célnak, de arra egyáltalán nem számítottam, hogy a dobogóért is harcolhatok majd. Aznap nagyon örültem a negyedik helynek, utólag viszont sokat rágódtam azon, hogy közel volt az érmes helyezés. Próbálom feldolgozni az eseményeket.

– Maradt valami ebben a teljesítményben?

– Igen, bőven. A 60-ra visszagondolva az első két gátat nem vettem túl magabiztosan, utána kerültem igazán jó ritmusba, így meglepődtem, hogy egyéni csúcsot sikerült elérnem. A magasugrásnak nagyon örültem, és szeretném, hogy ez a 181 centiméteres eredmény állandósulna. Deutsch Péter – az egyik edzőm – rengeteget segített ezen a téren, hiszen ő is magasugró volt. Nagyon jól kijövünk, az összes magasugró edzésemet ő tartja most már – mesélt az MTK Budapest atlétája. A súlylökésnél már a bemelegítésnél egyéni csúcsot löktem, de sajnos ezt a versenyen nem tudtam megismételni, pedig jól jött volna az a pár extra pont. Távolugrásnál, egyik kísérletemnél sem találtam el a deszkát rendesen, így ott is 15-20 centiméter bennem maradt. A 800-nál már éreztem, hogy a dobogó nem reális, de a negyedik helyet mindenképp szerettem volna megkaparintani, és ez sikerült is.

– Nyugtass meg, hogy nem vagy csalódott a végeredménnyel!

– Nem, elégedett vagyok, csak belegondolok abba, hogy sokára lesz legközelebb olyan adandó alkalom, amikor ilyen közel kerülhetek a dobogóhoz.

– Tekintve, hogy vége a fedett pályás szezonnak, lesz időd pihenni?

– Szerencsére egy hét kimenőt kaptam, addig nem fogok futni, nem gondolok az atlétikára, mert jól jön ez a pici kikapcsolódás. Ha ennek vége, akkor belevágunk a munkába ismét.

– Mi jelenti számodra a kikapcsolódást?

– A családommal és a barátaimmal töltöm az időt. Gyakran kirándulunk, biciklizünk, mivel szerencsére már az időjárás is engedi. Gyakorlatilag bármi jöhet ilyenkor, ami nem atlétika.

– Mikor láthatunk legközelebb versenyezni?

– Valószínűleg a csapatbajnokságon, májusban, ahol maximum négy számban lehet indulni, ezt pedig én szeretném is kihasználni.

– Az idei végcél pedig a londoni világbajnokság.

– Igen, sokat gondolok rá, mert nagyon várom, hogy abban a stadionban versenyezhessek. Ahogy az Európa-bajnokság esetében, itt is próbálok reális célt kitűzni. Világbajnokságon még nem voltam soha első nyolcban, úgyhogy az a legfőbb célom, hogy ezen változtassak, és persze szeretnék egyéni csúcsot elérni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!