Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Így kell visszatérni!

Publikálva: 2017.12.31 Frissítve: 2017.12.31 Kézilabda

Rendkívül értékes pontot szereztünk az Alba Fehérvár KC otthonában.

Alba Fehérvár KC–MTK Budapest 29-29 (14-14)
KÖFÉM Sportcsarnok, 555 néző
Vezette: Andorka, Hucker

Alba Fehérvár KC: Mistina, Gabina – Májer, Zsilinszkajtye 1, Lavko 2, Mendy 7, Gorsenyina 6, Pelczéder 2, Gyorgyijevszka 6, Boldizsár, Mayer 3, Nascimento 2 (1), Temes, Rózsás
Vezetőedző: Deli Rita

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 8 (1), Karnik 7, Sallai, Szádvári 4, Slakta, Valovics, Kovács G. 1, Barna 1, Mód, Dakos 3, Termány 5 (1), Gorilszka
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/1, ill. 5/2
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 2-5, 17. p.: 10-10, 28. p.: 13-13, 39. p.: 18-21, 47. p.: 21-24, 53. p.: 26-26, 58. p.: 29-28

A K&H női kézilabdaliga kilencedik fordulójában csapatunk a hetedik helyen álló Alba Fehérvár KC otthonába látogatott. A mérkőzést megelőző, majd másfél hónapos téli szünet első három hetét – csakúgy, mint egy évvel korábban – ezúttal is a válogatottjait nélkülöző Ferencvárossal közösen töltöttük.

Bár a szombati találkozó első gólját Dakos Noémi szerezte, a második percben már emberhátrányban voltunk, ráadásul 2-1-re az FKC vezetett. Golovin Vlagyimir tanítványai azonban nem törtek meg, és 4-0-ás rohammal állva hagyták ellenfelüket. Ehhez persze az is kellett, hogy Terenyi Bianka előbb Nascimento, majd Gorsenyina hétméteresét is hatástalanítsa. Előnyünk egészen a 17. percig tartott ki, ekkor tudtak először egyenlíteni a hazaiak. A játékrész utolsó percében a vezetést is átvette Deli Rita együttese, de Termány Rita időn túli hetesgóljának köszönhetően 14-14-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő két gyors fehérvári találattal kezdődött, majd – szerencsére – két gyors vendéggóllal folytatódott. 18-18-at követően Karnik, Termány és Dakos góljaival valamelyest ismét le tudtuk szakítani a hazaiakat, ám fórunk a hajrához közeledve ezúttal is elfogyott. Sőt, az 58. percben Claudine Mendy találatának köszönhetően egy góllal az FKC vezetett. 58:55-öt mutatott az óra, mikor Deli Rita kihasználta harmadik időkérését. A hazaiak támadásának végén Terenyi Bianka bravúrral hárított, így az egyenlítésért mehettünk. Bár a Fehérvár igyekezett mindenáron feltartóztatni a mieinket, a rendes játékidő talán utolsó másodpercében Termány Rita lövése utat talált Mistina Kitty hálójába, így fontos pontot raboltunk a KÖFÉM Sportcsarnokból.

A K&H liga 10. fordulójában a – Magyar Kupában általunk egyszer már legyőzött, ám rendkívül erős – Budaörs Handball látogat az Elektromos Csarnokba, január 6-án, 18:00 órakor.

Golovin Vlagyimir:Nagyon örülök az egy pontnak. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, így volt ez a Magyar Kupában is. Szinte végig vezettünk, de az utolsó percekben a Fehérvár változtatott a védekezésén, fordítani tudott, nekünk pedig elment az önbizalmunk. A kritikus szituációkban szerencsére azért jól döntöttek a lányok: Terenyi Bia utolsó védésének köszönhetően maradt egyáltalán esélyünk az egyenlítésre, és hál istennek Termány Rita is kihasználta lövőerejét.

Fotó: Horváth Gyula

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!