Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Igazi otthonra találtak (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.22 Frissítve: 2019.06.22 Cselgáncs

Már az MTK Budapest színeiben vesz részt az Európa Játékokon a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián. Az átigazolás körülményeiről a magyar klasszis edzője, Pánczél Gábor nyilatkozott.

Pánczél Gábor mesteredző – a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya – vezetésével ezen a héten tizenhat judós – köztük Tóth Krisztián és több korosztályos válogatott versenyző – igazol át a Pénzügyőr SE csapatából az MTK  Budapest egyesületébe. Az okokról a tréner készséggel nyilatkozott.

– Néhány évvel ezelőtt, 2016-ban vezetőségváltás volt az akkori egyesületünknél, a KSI SE-ben, amely az elképzelések szerint utánpótlás-nevelő egyesületként működött volna tovább, ezért kerestünk olyan klubot, amely a tudja finanszírozni a felnőttek versenyeztetését. A Pénzügyőr SE, amelynek szakosztályvezetője az egykori sporttársam volt, azzal a kiváló gondolattal állt elő, hogy átveszi a felnőtteket, a KSI-nél pedig megmaradt volna az utánpótlás-nevelés, de időközben a KSI SE vezetői már új struktúrában gondolkodtak, amelyben én nem szerepeltem, ezért Krisztián mellett azok a serdülő, ifjúsági és junior versenyzők, akik nálam edzettek, velem tartottak a Pénzügyőrbe. Sajnos a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan szerettük volna, az élsportra épülő társaság számára viszont biztosítanunk kell a jövőt, ezért új egyesületet kellett keresnem. Nagyon sokat köszönhetünk a Pénzügyőrnek azért, hogy lehetőséget kaptunk, és korrekt módon váltunk el egymástól.

A mesteredző hozzátette: a nagy múltú MTK-ban igazi otthonra találhatnak, a patinás klub jelentős lehetőségeket biztosít a judósok számára, igazi bázis alakulhat ki, amely az utánpótlás-nevelést épp olyan komolyan veszi, mint a nemzetközi szintű versenysportot.

Pánczél Gábor tanítványai hivatalosan a héten váltanak egyesületet, a tervek szerint már a hétvégi, paksi junior Európa-kupa viadalon, illetve az Európa Játékokon már az MTK színeiben szerepelhetnek.

Forrás: judoinfo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!