Atlétika
Krizsán Xénia

Idén is sztárparádé (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.05.15 Frissítve: 2018.05.15 Atlétika

Közeleg a nyolcadik Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj.

Idén július 1-2. között, vasárnap és hétfőn rendezik – immáron nyolcadik alkalommal – a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat Székesfehérváron, a Regionális Atlétikai Központban.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban sajtótájékoztatón Spiriev Attila sportigazgató, valamint Gyulai Márton versenyigazgató beszélt arról, mit várhatunk 2018-ban a legrangosabb magyar atlétikai versenyétől.

Természetesen a legsikeresebb magyar atléták, mint például a fedett pályás világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita és a világbajnoki bronzérmes Baji Balázs már biztos, hogy részt vesz az eseményen. Nem lesz azonban könnyű dolguk: súlylökésben Peking világbajnoka, Christina Schwanitz már jelezte indulási szándékát, 110 gáton pedig a londoni világbajnokság első két helyezettje, Omar McLeod és Szergej Subenkov is itt lesz.

Ahogy azt már megszokhattuk, rengeteg sztár visszatér Székesfehérvárra: a Gyulai István Memorial legsikeresebb versenyzője, Tianna Bartoletta újra indul, de Anita Włodarczyk, minden idők legjobb kalapácsvetőnője ismét esélyesként érkezik. Említhetnék akár még az idei év legjobb férfi 400-asát, Steven Gardinert, a kétszeres olimpiai bajnok hármasugrót, Christian Taylort, a riói olimpiai bajnok 400-as, Shaunie Miller-Uibót, a londoni magasugró világbajnok Mutaz Essa Barshimot, vagy akár az őt fedett pályán legyőző Danyil Liszenkót is.

Természetesen mellettük olyan klasszisok is versenyeznek, akik először járnak hazánkban. Elijah Manangoi, a londoni világbajnokság 1500-as győztese, a kétszeres 400 gátas világbajnok Zuzanna Hejnova, valamint az 1500 és 2000 méter női világcsúcstartója, Genzebe Dibaba is érkezik júliusban.

Természetesen ahogy közelítünk a versenyhez, a szervezőbizottság folyamatosan frissíti a versenyzők névsorát, így több világsztár indulásának bejelentésére számíthatunk a jövőben.

Az MTK Budapest legjobbjai sem hagyják ki az eseményt, így számíthatunk arra, hogy klubunkat olyan atléták képviselik, mint Krizsán Xénia, vagy Nguyen Anasztázia.

A verseny fő számait július 2-án rendezik, de az első napon (június 30.) is érdemes lesz kilátogatni a Hopp Parádéra, a másodikon (július 1.) pedig az IAAF Hammer Throw Challenge keretein belül megrendezendő kalapácsvető-versenyekre.

Nemzetközi versenyszámok: 

férfi: 100m, 400m, 800m, 1000m, 110m gát, 400m gát, 3000m akadály, Magasugrás, Hármasugrás, Diszkoszvetés, Kalapácsvetés

női: 100m, 400m, Mérföld, 100m gát, 400m gát, 3000m akadály (07.01.), Távolugrás, Súlylökés, Kalapácsvetés (07.01.)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!