Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Idegenben vágtunk vissza a Budafoknak

Publikálva: 2019.01.10 Frissítve: 2019.01.10

Nagyszerű idegenbeli győzelemmel kezdte 2019-et együttesünk: a Budafokon aratott sikert igazi csapatmunka eredményezte.

Ford Ivanics-Budafoki KK–MTK Törökbálint 67-82 (26-13, 11-26, 21-20, 9-23)

Bihari Máté nélkül készült együttesünk a találkozó előtt a tabellán két hellyel előttünk álló Budafok otthonában arra, hogy visszavágjon az szeptemberi, Törökbálinton elszenvedett fájó, kétpontos vereségért.

Nagy Szabolcs kiszorított helyzetből dobott bravúros triplájával indult a mérkőzés, de utána nagyon beragadtunk. Leginkább azért, mert az első kilenc mezőnykísérletünkből nyolc a hárompontos vonalon kívülről történt, csakhogy az említetten kívül egyik sem ment be. Mivel a védekezésünk sem volt precíz, 15 ponttal elment a Budafok. A játékrész végén is nagy hátrányban voltunk (26-13).

Egy darabig nem változott jelentősen a helyzet, de aztán elkezdtek elfáradni a hazai alapemberek, a helyükre érkezők pedig nem tudták ugyanazt a szintet nyújtani. Nálunk viszont Horváth Barnabás megtörte a jeget a triplák terén, Nagy Szabolcs és Jakab Péter termelték a pontokat, Dobos Márk a védekezésen kívül a támadó oldalon is jeleskedett, Berneczei László harcos volt – szóval sokan beletettek a közösbe. A félidőben már az MTK Törökbálint vezetett két ponttal (37-39).

A nagyszünet után a kipihent hazai kezdőcsapat sem tudott elhúzni, pedig Tursics Krisztián egészen elképesztő dobóformát mutatott (végül 8 kísérletből 8 sikeres triplával zárt). Ekkor viszont a mieinknek is sokkal jobban ment a dobás, mint az első negyedben, Jakab, Berneczei és Vámos László kintről is betalált, így végül egyetlen ponttal, de mi vezettünk a záró etap előtt (58-59).

A negyedik negyedben aztán fokozatosan elhúzott együttesünk, és öt perccel a vége előtt, Bognár Mátyás hárompontosa után először nőtt tíz pont fölé az előnyünk (64-75). Az elfáradt hazaiak ekkor már mintha nem is hittek volna a fordítás lehetőségében, miközben az MTK Törökbálint játékosai igazi csapatként játszottak. Mindez a végére meg is hozta a megérdemelt, biztos győzelmet.

Bódi Ferenc: – A bajnokság első meccsén a Budafok jobbnak bizonyult nálunk, nagyon örülök, hogy ma, az év első mérkőzésén sikerült úgy visszavágnunk, hogy egyik vezérünk, Bihari Máté nem tudott itt lenni velünk. Az első negyedet leszámítva végig koncentráltan, jól játszottunk, és fizikálisan is jobbak voltunk a hazaiaknál. Keményen szedtük a pattanókat, emellett pedig végre olyan dobószázalékot produkáltunk, amellyel meccset lehet nyerni idegenben. A céljainkat tekintve nagyon nagy siker ez a mai győzelem. Azt azért kicsit sajnálom, hogy Károly Máté nem meccselhetett, és sok sikert kívánok a Budafoknak a továbbiakban!

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!