Atlétika
Vári Péter

Idegenben nem ment

Publikálva: 2017.04.27 Frissítve: 2017.04.27 Kosárlabda női

Tizenegyedik helyen zárták a lányok a bajnokságot.

A női kosárlabda NB I alsóházi rájátszásnak utolsó mérkőzésén Kozármislenybe utazott az MTK Budapest együttese, a pár hete hazai környezetben legyűrt PINKK Pécsi 424 otthonába. Nagy Dóra együttese múlt hétvégi vereségével már biztosan a tabella utolsó, 11. helyén zárt, de a lányok minden erejükkel a happy-endingen dolgoztak.

A kissé szokatlan 20:00 órai feldobásra a szokásos ötösét küldte harcba Nagy Dóra: Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya, Székely-Horváth Zsuzsanna és Turóczi Niki kezdtek, kissé enerváltan. 5-0-ás nyitásával magához ragadta a kezdeményező szerepet a pécsi gárda, és a kapitány Turóczi Niki centermunkáján túl sok babér nem is termett az első percekben. Nagy Dóra 10-4-nél kérte ki első idejét, és fújt riadót remek érzékkel.

Az első negyed felénél járva további tíz pontot termeltek a lányok, Zsuzsi 2+1-es akcióját a kispadról érkező remeklés tetézte. Semsei Barbara és Szabó Bettina is betalált, védekezésben azonban rengeteg hiba mutatkozott, tíz perc alatt hat támadópattanót gyűjtött a hazai együttes.

Gémes-Sarok Nikolett fájó tripláival először lépett el a PINKK, válasza hétpontos hátrányban is volt a fővárosi alakulatnak. Zónára váltva jobb folytatást produkált az MTK Budapest, Semő továbbra is a pálya mindkét oldalán remekelt, de a szintén padról beszálló Ambrus Szandra is hasznos játékot hozott. 23-16-ról 24-23-ra közelítettek a lányok, így Halmai Gábor érthetően időkéréssel szakította meg ezt a szakaszt. Nagyszünetig kitartott azonban a csapat lendülete, 31-31-es állásból jöhetett a második félidő.

Fordulás után újból a pécsi csapat kezdett lendületesebben, erősen érződött a lányok energiaszintjén a kései kezdés. Zsovár Orsi ugyanakkor aktivizálta a többieket, első triplájával pontzáporos negyed vette kezdetét. A védekezésekről kevésbé szóló etap első periódusában megint elhúzott ellenfelünk, ismét hétpontos differenciából kellett visszakapaszkodni, a gondokat pedig tetézte Semő zsinórban beütött harmadik és negyedik faultja.

Akaraterőnek nem voltak híján a budapesti kék-fehérek, Foci 2+1-es akciójára Zsovi hármasa érkezett, 51-48-nál pedig újabb hazai időkérés következett. A nem pusztán rengeteg pontot, de sok személyi hibát hozó tíz percben nem bírtak egymással a felek, a 26-26-ra végződő negyed után egálról jöhetett a záró szakasz.

A véghajrá is hektikusan alakult, pécsi elhúzást, budapesti felzárkózás követett, Zsovi harmadik és negyedik, Zsuzsi harmadik hármasa egypontos differenciát állított be, az utolsó három perchez érve is nyitott volt a találkozó. A fault-bónuszban lévő csapatok „büntetőpárbajában” 2/4-et dobtak a lányok, majd eladott labdával vissza is került a kezdeményezés az ellenfélhez, így maradt az a fránya egy pont közte.

Végeredmény: PINKK Pécsi 424 – MTK Budapest 71-70 (17-14, 14-17, 26-26, 14-13)

Legjobb dobók

PINKK Pécsi 424: Gémes-Sarok 13/9 pont, Bozóki 13/3, Martonosi 12/6, Kovalcsik 11, Sánta 10

MTK Budapest: Zsovár 16/12, Szabó B. 14/3, Székely-Horváth 13/9, Turóczi 13, Semsei 10

Szép lett volna újból győzni a PINKK Pécsi 424 ellen, idegenben azonban nem ment. A lányok újra meg újra feljöttek, de átlépni nem sikerült a vezető pozícióba, küzdelem és akarat viszont jócskán volt bennük, ami a folyamatos hátrány leküzdéséhez kellett. Mindenki komolyan vette, a kissé már tét nélküli záró meccset, a különbség a hangyányit ponterősebb pécsi extra teljesítményekben volt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!