Kézilabda
Török Lilly

Idegenbeli siker a Vasas ellen

Publikálva: 2018.03.05 Frissítve: 2018.03.05

Szoros meccsen győztük le a Vasas Akadémiát.

Vasas Akadémia–MTK Törökbálint 74-79 (19-17, 17-19, 17-21, 21-22)

Az influenzás Bihari Máté nélkül készült együttesünk a bajnoki tabella ötödik helyén álló Vasas elleni idegenbeli mérkőzésre.

Az első negyed hullámvasútként zajlott. Jakab Péter triplájával kezdődött, majd a hazai egyenlítést követően Boinitzer Dávid jelentkezett be, és szerzett öt pontot (5-8). Ezután a Vasas vette át 9-8-ra a vezetést, de jött az 1-9-es szakasz, aminek a végén Szabó Tibor zsákolása alakította 10-17-re az állást. A következő három percben eredménytelenek voltunk, míg a Vasas 9 pontot is szerzett, így 19-17-es hazai vezetéssel zárult az első periódus.

A második játékrészben előbb a hazaiak kissé megléptek (27-20), de a félidőben döntetlen volt az állás (36-36).

A mostani bajnokságban mumus, harmadik negyed eleje ezúttal Bognár Mátyás hárompontosával indult, majd újabb ELITE Basket nevelésű fiatal, Bagi Donát, szép betörésből szerzett kosarat (36-41). Na, gondolhattuk ekkor, végre nincs gond a harmadik negyed elejével. Majd a következő három percben ötször eladtuk a labdát, és a Vasas 47-43-ra átvette a vezetést... De ezúttal kisebb volt a hullámvölgy. Szabó Tiborral nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, és végre Nagy Szabolcs is megvillantotta tehetségét. Hárompontosával kiegyenlítettünk, majd a szívósan küzdő Dobos Márk, középtávoli kosarával újra az MTK Törökbálintnál volt a vezetés (51-53). Sőt, Szabó továbbra is uralta a palánk alatti területet, és újabb nagy zsákolásával négypontos előnyre tettünk szert a záró etap előtt (53-57).

Jakab találata indította a záró periódust, de utána hét pontot a Vasas könyvelhetett el, így ismét döntetlenre alakult az állás (60-60). Nagy triplája után öt ponttal megint mi vezettünk (62-67), de a hazaiak megint kiegyenlítettek. A folytatásban mindig előbb az MTK Törökbálint szerzett kis előnyt, amit aztán a Vasas kiegyenlített. Így ment ez egészen 74-74-ig. Ekkor, alig két perccel a vége előtt, az egyik nagyon fontos akció döntőnek bizonyult. Kihagyott dobásunkat követően Nagy Szabolcs berepült a támadó lepattanóért, és újabb lehetőséghez juttatta együttesünket, majd a támadóidő lejárta előtti másodpercben Jakab Péter bravúros triplát süllyesztett el a hazai gyűrűben. Zúgott a lelkes szurkolótáborunk a lelátón, főként, hogy a következő akcióból a hazaiak nem találtak be, és a lepattanót Szabó ragadta magához. A Vasas egyből szabálytalankodott, de centerünk mindkét büntetőt értékesítette, és mivel a következő hazai támadás sem volt eredményes, eldőlt a mérkőzés.

Igen fontos, kifejezetten értékes győzelmet aratott együttesünk. Persze, hibák ezúttal is voltak, de végre azt a küzdőszellemet tapasztalhattuk meg, ami alapból jellemző az MTK ELITE Basket Törökbálint kosárlabda csapataira. És a küzdelem ezúttal nagyszerű győzelmet is eredményezett. Folytatás szombaton, Törökbálinton, amikor újabb fontos feladat vár a mieinkre: egyik közvetlen vetélytársunk a Békés érkezik hozzánk. Az őszi szezonban 101-89-re a Békés győzött, most rajtunk a sor!

Bódi Ferenc:Igen fontos győzelmet sikerült szereznünk. A harmadik negyed játéka és a lepattanózás kontrollálása volt a kulcs. Boldog vagyok, hogy újabb saját nevelésű fiatal játékost avathattunk, Bagi Doni személyében. Köszönjük szurkolóink buzdítását!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!