Keresés

Idegenbeli siker a Vasas ellen

Publikálva: 2018.03.05 Frissítve: 2018.03.05 Kosárlabda

Szoros meccsen győztük le a Vasas Akadémiát.

Vasas Akadémia–MTK Törökbálint 74-79 (19-17, 17-19, 17-21, 21-22)

Az influenzás Bihari Máté nélkül készült együttesünk a bajnoki tabella ötödik helyén álló Vasas elleni idegenbeli mérkőzésre.

Az első negyed hullámvasútként zajlott. Jakab Péter triplájával kezdődött, majd a hazai egyenlítést követően Boinitzer Dávid jelentkezett be, és szerzett öt pontot (5-8). Ezután a Vasas vette át 9-8-ra a vezetést, de jött az 1-9-es szakasz, aminek a végén Szabó Tibor zsákolása alakította 10-17-re az állást. A következő három percben eredménytelenek voltunk, míg a Vasas 9 pontot is szerzett, így 19-17-es hazai vezetéssel zárult az első periódus.

A második játékrészben előbb a hazaiak kissé megléptek (27-20), de a félidőben döntetlen volt az állás (36-36).

A mostani bajnokságban mumus, harmadik negyed eleje ezúttal Bognár Mátyás hárompontosával indult, majd újabb ELITE Basket nevelésű fiatal, Bagi Donát, szép betörésből szerzett kosarat (36-41). Na, gondolhattuk ekkor, végre nincs gond a harmadik negyed elejével. Majd a következő három percben ötször eladtuk a labdát, és a Vasas 47-43-ra átvette a vezetést... De ezúttal kisebb volt a hullámvölgy. Szabó Tiborral nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, és végre Nagy Szabolcs is megvillantotta tehetségét. Hárompontosával kiegyenlítettünk, majd a szívósan küzdő Dobos Márk, középtávoli kosarával újra az MTK Törökbálintnál volt a vezetés (51-53). Sőt, Szabó továbbra is uralta a palánk alatti területet, és újabb nagy zsákolásával négypontos előnyre tettünk szert a záró etap előtt (53-57).

Jakab találata indította a záró periódust, de utána hét pontot a Vasas könyvelhetett el, így ismét döntetlenre alakult az állás (60-60). Nagy triplája után öt ponttal megint mi vezettünk (62-67), de a hazaiak megint kiegyenlítettek. A folytatásban mindig előbb az MTK Törökbálint szerzett kis előnyt, amit aztán a Vasas kiegyenlített. Így ment ez egészen 74-74-ig. Ekkor, alig két perccel a vége előtt, az egyik nagyon fontos akció döntőnek bizonyult. Kihagyott dobásunkat követően Nagy Szabolcs berepült a támadó lepattanóért, és újabb lehetőséghez juttatta együttesünket, majd a támadóidő lejárta előtti másodpercben Jakab Péter bravúros triplát süllyesztett el a hazai gyűrűben. Zúgott a lelkes szurkolótáborunk a lelátón, főként, hogy a következő akcióból a hazaiak nem találtak be, és a lepattanót Szabó ragadta magához. A Vasas egyből szabálytalankodott, de centerünk mindkét büntetőt értékesítette, és mivel a következő hazai támadás sem volt eredményes, eldőlt a mérkőzés.

Igen fontos, kifejezetten értékes győzelmet aratott együttesünk. Persze, hibák ezúttal is voltak, de végre azt a küzdőszellemet tapasztalhattuk meg, ami alapból jellemző az MTK ELITE Basket Törökbálint kosárlabda csapataira. És a küzdelem ezúttal nagyszerű győzelmet is eredményezett. Folytatás szombaton, Törökbálinton, amikor újabb fontos feladat vár a mieinkre: egyik közvetlen vetélytársunk a Békés érkezik hozzánk. Az őszi szezonban 101-89-re a Békés győzött, most rajtunk a sor!

Bódi Ferenc:Igen fontos győzelmet sikerült szereznünk. A harmadik negyed játéka és a lepattanózás kontrollálása volt a kulcs. Boldog vagyok, hogy újabb saját nevelésű fiatal játékost avathattunk, Bagi Doni személyében. Köszönjük szurkolóink buzdítását!

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!