Kézilabda
Szőke Szonja

I. Európa Játékok MTK Budapest sportolókkal

Publikálva: 2015.03.17 Frissítve: 2015.03.18 Vívás

Négy MTK-s vívó is a formálódó keret tagja az I. Európa Játékokra. Garam Nóra, Márton Anna, Singer Martin és Szényi Péter készülhet Bakuba, a hagyományteremtő célzattal létrehozott, június 12-28. között rendezendő eseményre.

– Baku maximális erőbedobással készül a játékokra, a szervezők fantasztikus munkát végeznek. – mondta a MOB sportigazgatója. – Mindössze 2012 decemberében nyerték el a rendezési jogot, de ilyen rövid idő alatt is végezni fognak mindennel, ami óriási fegyvertény.

Fábián László elmondta, akár 16 sportág 200 magyar sportolója is megméretheti magát Bakuban, és valamennyien úgy tekintenek majd a játékokra, mint miniolimpiára.

– Az Európa Játékokon tizenkét sportág versenyei beleszámítanak a riói kvalifikációba, sőt, akár kvótát is lehet szerezni. – magyarázta a volt öttusázó olimpiai bajnok. – Ez önmagában garancia arra, hogy a mieink kellően felszívják magukat Bakura.

A jelenlegi állás szerint 143 visszaigazolt kvótája (87 férfi és 56 női) van Magyarországnak, de ez a szám várhatóan 200-ra emelkedik a rajtig. A szakemberekkel, sportvezetőkkel együtt, mintegy 300 fős magyar küldöttség utazik Bakuba.

Az Európa Játékokon résztvevő mintegy 6000 sportoló 20 sportág 253 versenyszámában méri össze tudását Azerbajdzsánban. A multisportesemény rangját emeli, hogy tizenkét sportág küzdelmei (pl.: asztalitenisz, cselgáncs, kerékpár, íjászat, taekwondo, sportlövészet, úszás, triatlon magyar érdekeltségű lehet) a riói kvalifikációba is beleszámít.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!