Taekwondo
Salim Omar

Húzós februári fordulók előtt

Publikálva: 2017.02.04 Frissítve: 2017.02.03 Kosárlabda női

Az elkövetkező hetekben nem kegyelmez a sorsolás női kosárlabdázóinknak, kiemelt meccseik időpontját azonban nem árt jó előre bekarikázni a naptárban.

Február első hétvégéjén szabadnapos a női kosárlabda NB I-ben az MTK Budapest együttese. Nagy Dóráék a bajnoki címvédő Sopron otthonában jártak legutóbb, melyet megelőzően, az idei kiírásban szintén győzelmi esélyekre predesztinált PEAC Pécs csapatát fogadták.

A sorsolás tehát eddig sem volt túl ideális, azonban ez nem is változik túl sokat. A soron következő erőpróbákat mind lényegesen erősebb kereteket felmutatni képes együttesek ellen kell megvívnia a városmajoriaknak.

Ceglédre utaznak legközelebb a lányok, ahol szintén európai kupa résztvevő csapat ellen kell helytállni, Cziczás László tanítványai ugyanis a Euro Cup sorozat legjobb nyolc együttese közé verekedték magukat. A CEKK mérte idén az egyik legnagyobb vereséget az MTK Budapest kosarasaira, októberben 104-63-ra zártak a felek.

Cegléd után egy héttel újra Budapesten játszanak a kék-fehérek, méghozzá a tavalyi Magyar Kupa győztes Aulinvent DVTK Miskolcot fogadják, akik januárban két amerikai légióssal erősödtek, így az alapszakasz második felében minden bizonnyal zárkóznak az élbolyra Czank Tímeáék.

Az eröltetett menet végén, a bajnokság legjobbjai után, két hazai meccs következik, melyek szoros csatákat ígérnek és reális győzelmi esélyeket szőhetnek a lányok.

Előbb a ZTE NKK vendégeskedik Budapesten, akik ugyan novemberben húszpontos győzelmet arattak Egerszegen a két csapat legutóbbi találkozóján, és a bajnokság egyik legponterősebb játékosa pattogtat náluk Kirby Burkholder személyében, stílusában, még formálódó keretével a ZTE ellen lehet keresnivalója Zsovár Orsiéknak.

Majd március első hétvégéjén jön az alapszakasz utolsó MTK érdekeltségű fővárosi derbije. A BEAC Újbuda ellen bőven van törlesztenivalójuk a lányoknak, fájó vereséget szenvedtek a Gabányiban, a liga legfiatalabb kerete ellen. Egyértelműen győzelmi céllal kell ezen találkozón pályára lépni, hazai környezetben pedig meg is van erre minden esélye Nagy Dóra csapatának.

Addig a legfontosabb, hogy egészségesen vívja meg tétmeccseit az MTK Budapest, na meg persze a lányok formájának, hitének tűzben tartása is kiemelendő. Február legvégéig az NB I nagyágyúi jönnek szembe, telis tele légiósokkal, európai kosárlabda tapasztalattal, akik ellen elszenvedett esetleges vereségek után nem szabad, hogy hitehagyottá váljon a csapat.

A következő négy női kosárlabda mérkőzés időpontja:

2017. 02. 11. VBW CEKK Cegléd - MTK Budapest 17:00 2700 Cegléd Rákóczi út 33.
2017. 02. 18. MTK Budapest - Aluinvent DVTK Miskolc 18:00 1122 Budapest Acsády Ignác utca 3.
2017. 02. 25. MTK Budapest - ZTE NKK 18:00 1122 Budapest Acsády Ignác utca 3.
2017. 03. 04. MTK Budapest - BEAC Újbuda 18:00 1122 Budapest Acsády Ignác utca 3.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!