Tenisz
Fucsovics Márton

Hullámzó teljesítmény, győzelem

Publikálva: 2016.10.23 Frissítve: 2016.10.23

Győztesen jött ki az adok-kapokból az MTK Törökbálint.

MTK Törökbálint – Bajai Bácska FKE 93-73 (26-15, 18-24, 21-18, 28-16)

A férfi kosárlabda NB I/B Nyugati csoportjában az MTK Törökbálint a Bajai Bácska FKE-t látta vendégül az ötödik fordulóban.

Mindkét oldalon volt egy-egy fontos hiányzó: a hazaiaknál Mohay Péter betegség, míg a vendégeknél Mándity Máté sérülés miatt kényszerült kihagyni a pénteki mérkőzést.

A találkozót az MTK Törökbálint kezdte jobban, egy 10-0-s rohammal egyértelműsítette az erőviszonyokat. A hetedik percben már 16-3 volt az állás, de végül 'mindössze' 11 pontos előnnyel zárult az első negyed.

A második játékrész sajnos már egészen más képet mutatott: a törökbálintiak védekezése lanyhult, amit a bajaiak kegyetlenül ki is használtak. A kék-fehér rövidzárlatot követően 44-39 volt az állás a nagyszünetben, izgalmas második félidő elébe néztek a felek.

A harmadik negyedben ismét a mérkőzés elején látott MTK Törökbálint tért vissza a pályára. Szarvas Gábor tanítványai intenzíven, keményen védekeztek, gyors ellentámadásokat vezettek. Kiemelkedett a mezőnyből a 19 éves Dobos Márk, aki remek védekezéssel adott lendületet társainak. Négy perc alatt ismét 14 pontosra nőtt a hazaiak előnye, ám a negyed végére ez is a felére olvadt.

Az utolsó játékrészben Dobos vette hátára a csapatot, de ebben a periódusban jól teljesített Horváth Kristóf, Bihari Máté, Boinitzer Dávid és Jakab Péter is, így egy 20-4-es szakasz után végül 93-73-ra nyert az MTK Törökbálint.

A kék-fehérek következő meccsüket október 30-án, Székesfehérvárott játsszák.

Szarvas Gábor: – Amennyire fájó egy- egy vereség, annyira jól jön nekünk minden győzelem. Mohay Péter nem állhatott rendelkezésemre betegség miatt és többen, többnapos vírusos betegség után lábadoztak, ennek tükrében különösen értékes a mai siker. Az alapemberek közül mindenki rátett egy lapáttal, Szabó Tibor játéka kiemelkedett, illetve kategóriákkal jobb a csapatunk teljesítménye, amikor Horváth Kristóf velünk van. Külön öröm számomra, hogy a mai mérkőzés nyerőemberének a saját nevelésű Dobos Márk bizonyult, aki plusz energiát adott a védekezésünknek.

 
 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!