Kézilabda
Dakos Noémi

Horváth szemfüLES gólja okozta a vesztünket (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.20 Frissítve: 2019.04.25 Labdarúgás

Harmadszor is 1-0-ra kaptunk ki a Kisvárdától.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1819 néző

Vezette: Solymosi Péter (Becséri, Buzás, Varga, Farkas, Szilágyi)

Gólszerző: Horváth (20.)

Sárga lap: Gera (34.), illetve Cukalasz (30.), Marcolini (62.), Hugo Seco (77.), Melnik (85.)

MTK Budapest: Horváth – Katona, Pintér, Gengeliczki, Szelin – Vass (Kanta, 45.), Vogyicska –  Schön, Bognár (Diallo, 68.), Gera – Lencse (Vass Patrik, 45.)

Vezetőedző: Lucsánszky Tamás

Kisvárda Master Good: Luiz Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Lukjancsuk – Karasjuk (Vári, 86.), Marcolini – Gosztonyi (Hugo Seco, 66.), Cukalasz, Grozav – Horváth (Negrut, 70.)

Vezetőedző: Dajka László

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a 10. helyen álló Kisvárda Master Good együttesét fogadtuk. A mérkőzés előtt Torghelle Sándort köszöntöttük, aki a Debrecen ellen 250. alkalommal lépett pályára at NB I-ben.

A találkozó elején nem ugrottak egymásnak a csapatok, érezni lehetett, hogy mindkét gárda számára nagy a tét. Egészen a 14. percig kellett várni az első komolyabb helyzetig, ekkor Gera vezethette rá a várdai védelemre a labdát, majd picivel a kapu mellé lőtt. A jobb oldalon Vogyicska is kérte a játékszert, talán jobban járunk, ha Dani a passzt választja lövés helyett.

A 20. percben az első kisvárdai helyzetből megszületett az első gól: Gosztonyi ívelt át a lesen tartózkodó Grozavhoz, aki kapásból centerezett, Horváth pedig zavartalanul lőhetett ballal a kapuba.

A 32. percben sokadik szabadrúgásunkat végezhettük el, köszönhetően a vendégek agresszív védekezésének: Schön pöckölte Bognárhoz a labdát, középpályásunk közelebb merészkedett, majd a tizenhatos sarkáról a kapu mellé tüzelt.

A félidő utolsó percében ismét ígéretes pozícióból lőhettünk szabadrúgást, ám Bognár kísérlete a sorfalban elakadt, így egygólos hátránynál mentünk az öltözőbe.

A második félidőre kettőt is cserélt Lucsánszky Tamás: Kanta és Vass Patrik váltotta Lencsét és Vass Ádámot. Az 50. percben alakult ki az első valamirevaló sansz a második játékrészben: szép támadás végén Szelin adhatott be, ám tisztázni tudtak a szabolcsi hátvédek. Öt perccel később Katona húzott el a jobb szélen, beadására Vass Patrik érkezett, lövése az egyik kisvárdai védőről szögletre pattant.

Ezt követően ismét Katona ívelt középre jobbról, ezúttal Gera fejelt, viszont Felipe hárította a középre tartó labdát. A 64. percben ismét mi veszélyeztettünk: Vass Patrik szerzett labdát, Schönhöz passzolt, aki Bognárnak adta át a labdát, irányítónk lövése centikkel ment el a rövid mellett.

A 71. percben Cukalasz kínálta meg ballal Horváthot, kapusunknak nyújtózkodnia kellett, hogy szögletre mentse a lövést. Négy perccel később Grozav szabadrúgásánál kellett nagyot védenie Horváthnak, majd a 77. percben újra Grozav pontrúgását kellett mentenie hálóőrünknek. 

A hajrában ívelgetésekkel próbáltunk az ellenfél kapuja elé kerülni, ám újabb nagy lehetőségig nem jutottunk el, így pont nélkül zártuk a fordulót. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!