Tenisz
Babos Tímea

Hogyan tovább? - röplabda (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.05.27 Frissítve: 2020.05.26 Röplabda

Újrakezdte az edzéseket női röplabdacsapatunk.

2020. március 7-én a Fatum Nyíregyháza ellen játszotta utolsó tétmérkőzését röplabdacsapatunk. A kék-fehérek – a televízióban is közvetített – bravúrgyőzelmével (3:2) végződő összecsapás után a Magyar Röplabda Szövetség – a koronavírus-járványra tekintettel – előbb felfüggesztette, majd pár héttel később befejezetté nyilvánította az Extraliga küzdelmeit.

A szakosztály – beleértve az utánpótlást is – egész jól átvészelte ezt az időszakot, minden edző nagyon rugalmasan átállt a digitális munkára, mindenki kapott otthon, egyénileg elvégezhető feladatokat. Nyilván, a röplabdázást ez nem tudja pótolni, de legalább a gyerekek mozgásban maradtak. A felnőtteknél – is – a szakmai stáb létrehozott közös, online felületet, ahová a játékosok feltölthették az elvégzett edzésekről készült videókat, dokumentumokat – árulta el Nyári Virág, szakosztályvezető.

Május utolsó hétfőjén aztán újrakezdte az edzéseket felnőttcsapatunk, ezúttal már Leiszt Máté vezetésével.

Mindenki csak a saját felelősségére, a saját döntése nyomán jöhet az edzésre, nem kötelező a részvétel – szögezte le Nyári Virág. – Minden játékosnak megmérjük a testhőmérsékletét érkezéskor, és ki kell tölteniük nyilatkozatot is, mely szerint nem jártak külföldön a közelmúltban, nincsenek koronavírusra utaló tüneteik, illetve nem állnak kapcsolatban fertőzött személyekkel. Az öltözők használata korlátozott, továbbá minden helyiséget és a labdákat is rendszeresen fertőtlenítjük.

A következő bajnokság – amennyiben minden a megszokott forgatókönyv szerint alakul – októberben kezdődhet, tehát még hosszú hónapokig nem játszik tétmeccset csapatunk. De akkor mi értelme újrakezdeni az edzéseket?

Június végéig tervezünk heti három alkalommal edzeni – fakultatív jelleggel –, ezt követi az egyhónapos nyári szünet – mondta Leiszt Máté, csapatunk vezetőedzője. – A mostani edzések célja, hogy augusztusban ne öt hónap kihagyás után térjenek vissza a játékosok, hanem legyen bennük kis munka, szokják a stílusunkat, ismerkedjenek egymással. Ezzel jelentősen megkönnyíthetjük az augusztusi visszatérést.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!