Atlétika
Krizsán Xénia

Hit, akarat és szerencse

Publikálva: 2017.10.12 Frissítve: 2017.10.11 Kézilabda

Golovin Vlagyimirral beszélgettünk a Magyar Kupa sorsolásról, a DKKA elleni pontszerzés fontosságáról, illetve a közelgő Örökrangadóról.

– Sorsoltak a Magyar Kupában, az Alba Fehérvár KC otthonába látogatunk a harmadik fordulóban. Mit szóltál, mikor megtudtad?

– Ahogy a múltkor is említettem, a Magyar Kupában minden a sorsoláson, a szerencsén múlik. Jobban örültem volna, ha legalább hazai pályán játszhatunk, de most ezt dobta a gép. Mindenesetre felkészülünk, aztán majd kiderül, hogy melyik csapat lesz akkor éppen jobb formában.

– A hétvégén hatalmasat küzdöttek, és nagyon fontos pontot szereztek a lányok. Hatvan percen át harcoltak, ahogy kérted. Hogy lehet ezt a koncentrációt, ezt a küzdőszellemet fenntartani hosszútávon?

– Nagyon örülök, hogy pontot tudtunk szerezni. Az ilyen eredmények bizonyítják, hogy jó úton járunk, hogy a befektetett munka kifizetődik. A negyedik forduló amúgy is kritikus, mert ha nagyon sokáig nincs sikerélménye a csapatnak, az megrendítheti az önbizalmat. Nem tudom mi kellhet ahhoz, hogy megőrizzük ezt a formát. Nagyon erős, kiegyenlített a bajnokság, már többször is borult a papírforma, rendkívül fontosnak tűnik a pillanatnyi fizikai és mentális állapot. Nekünk talán az a legfontosabb, hogy legyen kis szerencsénk, és hogy csapatként működjünk jól. Szombaton is megvalósítottuk, amit elterveztünk, lezártuk a területeket, és így elhittük, hogy bármi lehet a végén. Hit és akarat kell, hogy párosuljon szerencsével. Például ha a Dunaújváros kihasználja a ziccereit a végén, akkor esélyünk se lett volna. Persze az is fontos, hogy mi élni tudtunk az ezáltal született lehetőséggel.

– A K&H liga ötödik fordulójában az FTC otthonába látogattok. A Ferencváros az utóbbi időben kvázi testvércsapatunkká vált, a válogatott szünetekben együtt edz a két csapat, ráadásul amúgy is ezer szállal összefonódik a két klub. Tudtok még újat mutatni egymásnak Elek Gáborral?

– Nagy meglepetést nem tudunk okozni egymásnak, de már két meccset játszottunk a Ferencvárossal mióta elkezdtünk együtt dolgozni, és mind a kétszer nagyon megvertek minket. Előbb 17, majd 18 góllal győztek, az összes csapat közül ellenük volt a legrosszabb a gólkülönbségünk. Jó meccset szeretnénk játszani velük, jó lenne kicsit szorosabb eredményt elérni. Mi ugyanúgy készülünk, ugyanúgy videózunk, mintha bárki más lenne az ellenfél. Hétfőn játszunk, az FTC-nek két nappal korábban még a BL-ben van jelenése, kérdés, ők mennyit tudnak egyáltalán készülni ránk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!