Tenisz
Fucsovics Márton

Hibátlan rajt

Publikálva: 2019.10.03 Frissítve: 2019.10.02 Sakk

A Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola adott otthont a budapesti csapatbajnokság első fordulójának.

MTK Budapest III.–Aquarena KSC III. 9-3

Az első táblán Csizmadia László sötéttel, türelmes pozíciójátékkal előnybe került, és azt rendkívül tanulságos bástyavégjátékban érvényesítette. Gehér Koppány veszélyes házivarit kapott rutinos ellenfelétől. Okos pozíciójátékkal előnybe került, és ellenfele pontatlanságait kihasználva biztosan győzött. Új vendégjátékosunk, Buzás Bertalan, tanári módon nyúzta le jó huszárral a rossz futó elleni pozícióját. Juhász Ágoston ismét nem hozott ki semmit az Alapinjából, remi lett. Kocsis József sima vereséget szenvedett a Morra-csel egyik, általa ismerni vélt, de rosszul kezelt változatában. Fodor Balázsnak volt törleszteni valója Karácsonyi Katával szemben: ezúttal szigorú és erélyes volt. Kálóczi Kristóf vezérszárnyi játéka némi izgalmak után győzelmet hozott. Waldmann Iván már a megnyitás végére elsöpörte ifjú ellenfelét. Tóth-Katona Tamásnak bizony hosszan és gondosan kellett nyúznia az ifjú tehetség ellen az állást, de végül célhoz ért. Berta Sándornak bele kellett nyugodnia a remibe. Új vendégjátékosunk, Kovács Róbert biztosan nyert. Barsi Botond tisztet áldozott, volt is kompenzációja, de sajnos a nehéz állásban túllépte a gondolkodási időt.

MTK Budapest IV.–Törekvés SE 8,5-3,5

Fodor Kornél sötéttel is biztosan hozta a remit Bernei FM ellen. Michael Yip sajnos elnézett egy gyalogot, és nem tudta megmenteni a partit. Horvát Sándor pontos védekezéssel elérte a döntetlent első MTK-s partijában. Birovecz Ben Jordánnak jót tett a hosszabb pihenés, egészségeseket lépett megfelelő tempóban, és győzött. Lakatos Tamás és Forgács András rövidebb, Gehér László hosszabb játék után remire adta a kiegyenlített pozíciót. Szalay-Őcsák Bánk a hosszú partiban kiválóan koncentrálva pontos játékkal vezette győzelemre végjátékát. Mátyássy Lázár gyalogáldozat után jól bonyolított, és látványos királyszárnyi támadással győzött. Kemény Vagyim pozícióelőnyét gyalogelőnyre váltotta, és biztosan nyert. Kardos Levente nagyon jól állt a nyitás után, de elég lassan játszott. Időzavarában az ellenfél kiegyenlítette az állást. és elkezdte nyúzni a holtremi pozíciót, Levente idejére játszva. Nyúzta-nyúzta, mígnem a 123. (!) lépésben elnézte bástyáját, és Levente nyert! Géczi-Zajzon Kristóf nagyon gyorsan győzött.

MTK Budapest V.–Csepeli TK II. 7-5

Sokan nem értek rá, így több újoncot is avathattunk. Az első táblán Broderick Tamás passzív állásba került a megnyitás után, és ellenjáték hiányában nem tudta megmenteni a partit. Bokorovics Bertalan remekül harcolt, és szép győzelmet aratott. A Centrum Sakkiskola növendékei igazán remekül szerepeltek: Tóth Lili eredményesen védekezett, és kissé nyomott állásából döntetlent ért el. Gervai István kissé lyukasan számolt. Ian Kerry Tyrrel remizett. Biró Dani idény eleji formában játszott. Koltai Anna hamar tisztet, majd támadással partit nyert, komoly fejlődésről tanúbizonyságot téve. Sainidis-Fábry Konstantin biztosan nyert. Kiss Inez határozottan és gyorsan játszott, levadászott egy tisztet, és bástyaáldozatos mattkombinációval nyert. Dr. Meskó Bertalan élete első versenyjátszmáját pontos játékkal, biztosan nyerte. Pomozi Máté igyekezett, de neki ez még túl nehéz feladatnak bizonyult. Juhász Máté első FIDE-játszmájában szigorú pozíciójátékkal semmi esélyt nem adott ellenfelének.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!