Atlétika
Nemes Rita

Hibátlan produkció kell (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.05.16 Frissítve: 2019.05.16 Ritmikus gimnasztika

Az elmúlt hónapokban a junior kéziszercsapat számos kiemelkedő eredményt szállított, így érthetően nagy a várakozás a Bakuban csütörtökön kezdődő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon. Az együttes edzője, Lauber Zsófia szerint hibátlan gyakorlatra lesz szükség. Ahhoz a csapat minden segítséget megkapott a felkészülés során.

A ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságot csütörtöktől Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezik meg. A magyar küldöttségből a junior kéziszercsapattól lehet kiemelkedő eredményt várni.

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Fekete Anita, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összetételű együttes április elején a házigazda bolgárokat is megelőzve aratott nagy sikert a szófiai nemzetközi versenyen, megnyerve az öt szalag szerenkénti döntőjét. Ez eleve bizakodásra adhat okot. A juniorok márciusban a kijevi Gyerjugina-kupán öt karikával a negyedik, öt szalaggal a harmadik helyen végeztek; a bakui nemzetközi versenyen összetettben és öt szalaggal is a hatodik helyen zártak.

Hibátlan gyakorlatra lesz szükségünk, hogy a legjobbak közé jussunk. Mindenképpen szeretnénk a nyolcas fináléba kerülni – nyilatkozta Lauber Zsófia, a kéziszercsapat edzője. A gárda a felkészülés hajrájában heti hat napot, és naponta nyolc órát edzett.

Az volt a koncepciónk, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni, és felnőtt szintű gyakorlatokat készíteni. Úgy tűnik, ez bejött, sikerült az élmezőny sarkára lépni, és ezt az irányt szeretnénk tartani – mondta Deutsch-Lazsányi Erika, a szövetség technikai bizottságának az elnöke.

A program csütörtökön a juniorok versenyével kezdődik, először öt karikával bizonyíthatnak a magyarok, majd szombaton az öt szalag következik. A döntőt vasárnap rendezik.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!