Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Hibátlan hétvége

Publikálva: 2017.02.13 Frissítve: 2017.02.13 Sakk

Az MTK Budapest mindkét sakkcsapata nyerni tudott vasárnap.

Szentgotthárd-Alsószölnök STE – MTK Budapest I. 4.5-7.5

Az első táblán Kállai Gábor azt játszotta, amit tanít, be is jött neki, szépen megverte Gjuran Denist. A másodikon Juhász Ármin nehéz helyzetbe került, és minden erejére szüksége volt, hogy kiremizze a gyaloghátrányos végjátékot. Juhász Kristóf nem ért el megnyitási előnyt, ez is remi lett. Louis Roos küzdelmes, feszült partiban verte meg Radnai Ádámot. Megemlítendő Ádám sportszerű viselkedése: időzavarban figyelmeztette ellenfelét, hogy nem sikerült átütnie az órát. Marosi Levente kiválóan játszotta a nyitást, döntő fölénybe került, de az időzavarban az ellenfél kavarása sikerrel járt, és Levente vesztett. Szabó Balázs érdekes, nagyon hullámzó partiban hol reményteljesen, hol kritikusan állt, végül vagy százlépéses maratoni küzdelem után lett remi. Szabolcsi János hiába próbált előnybe kerülni, és már belenyugodott a remibe, ajánlotta is, ám ellenfele nem válaszolt, majd két lépés múlva, döntetlen állásban feladta a partit. Boros Dániel, Berta Sándor és Honos Attila teljesen egyenlő állásban belenyugodott a remibe, mivel vezetőedzőnk taktikai utasítása a tavalyi rossz tapasztalatok alapján az volt, hogy ne vállaljunk irreális kockázatot. Csonkics Tünde két királyig játszotta, nyúzta az ellenfelét, de az pontosan védekezett, ez is remi lett. Fodor Balázs türelmesen kivárta a hibát, minőséget és partit nyert.

Az MTK Budapest I. továbbra is vezeti az NB I/B Charousek csoportját, és minden esélyük megvan az NB I-be való feljutásra.

MLTC – MTK Budapest II. 5-7

Az első táblán dr. Farkas Lajos remizett a komoly játékerőt képviselő Horváth Andrással. A másodikon Laza Szabolcs gyöngén kezelte a megnyitást Lőrincz mester ellen, de a bonyodalmakban egy „kiskombinációval” javított, és elérte a remit. Mark Lyell már a megnyitásban fölénybe került Örtel mester ellen, és nem volt kétséges a győzelme. Újfent bebizonyosodott, hogy jó az öreg a háznál: a közmondás most Vitályos Marcin csattant a nyolcvanon túl is félelmetes Somogyi mester ellen. Farsang Péternek a hírek szerint jó állása volt, valahol elronthatta, vereség lett a vége. Molnár József nem volt tökéletes egészségi állapotban, remizett. Tóth-Katona Tamás az utóbbi időben minden partiját megnyerte, ezúttal sem volt ez másként. Kovácsy Barna nehéz állást remizett ki. Remi lett Czumbel Péter és Kálóczi Kristóf partija is. Az utolsó két táblán Gehér Koppánynak és Birovecz Ben Jordánnak nem okozott gondot az ellenfél nálunk sokkal gyengébb ifjúsági játékosainak legyőzése.

Az MTK Budapest II. ezzel a győzelemmel továbbra is a negyedik helyen áll az NB II Breyer csoportjában. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!