Atlétika
Jankovics Dániel

Hiányzott Bihari Békésen

Publikálva: 2017.11.14 Frissítve: 2017.11.14

Az MTK Törökbálint támadójátékával nem volt gond a Békés elleni idegenbeli mérkőzésen, de 101 kapott ponttal igen nehéz mérkőzés nyerni. Nem is sikerült.

Bihari Máté nélkül lépett pályára együttesünk hétvégén Békésen, az NB I/B aktuális fordulójában. Sajnos kulcsjátékosunk hiányát megérezte a csapat.

Az első félidő, úgy ahogy rendben volt, a nyitónegyedben 4 pontos hátránnyal zártunk (28-24), míg a szoros második játékrész után, csupán 3 pont volt a Békés előnye (52-49). Tartottuk tehát a lépést a riválissal, és tisztán látszott, a csapatok nem a védekezésre helyezik a hangsúlyt ezen a mérkőzésen.

A második félidő is pontzuhatagot és szoros küzdelmet hozott. Kár, hogy a harmadik negyedben – miután többször is vezettünk –, az utolsó három percet nagyon elrontottuk, 67-68 után 15-4-es periódus következett (82-72).

A záróetapban futottunk az eredmény után, és bár többször is négy pontra zárkóztunk fel (84-80, 91-87, 93-89), a hazaiak 8-0-ás rohammal pontot tettek a mérkőzés végére.

A következő bajnoki találkozónk hazai pályán lesz, a Bonyhád ellen meg kell szerezni a győzelmet.

Nem lesz könnyű, úgyhogy a jó teljesítmények mellett, minden szurkolói segítségre is szükség lesz.

Békési SzSK – MTK Törökbálint  101-89 (28-24, 24-25, 30-23, 19-17)

Simon Nándor szakmai vezető, így értékelt a találkozó után: – A mai napon a támadójátékunk több előremutató jelet is hordozott magában. Ezzel szemben a védőjátékunk hatékonyságát a kapott pontjaink száma mutatta meg. Nem jellemző ránk hogy alsó poszton gyengébbek vagyunk, mint az ellenfeleink, de ebben a belső játékban ma a Békés extrán teljesített ellenünk. Örömteli viszont, hogy egyre több tiszta külső helyzetet kreálunk egymásnak, aminek a lehetőségével ma többen élni is tudtak. A megszerzett tapasztalatok birtokában, egyértelműen a fókuszunk középpontjába a komplex teljesítményre való törekvés kerül.

U20-as együttesünk újabb látványos győzelemmel folytatta eredményes szezonját.

Békési SzSK (U20) – MTK Törökbálint (U20)  70-98

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!