Kézilabda
Török Lilly

Hiába küzdöttünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.05.13 Frissítve: 2017.05.13 Labdarúgás

Nem volt szerencsénk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Budapest Honvéd – MTK Budapest 2-1 (0-0)

Gólszerző: Holander (64.), Korozmán (öngól, 84.), Ramos (65.)

Bozsik Stadion, 3370 néző

Vezette: Solymosi Péter (Király, Becséri, Takács, Németh, Radványi)

Budapest Honvéd: Gróf – Bobál, Baráth, Kamber – King, Nagy (Vasziljevics, 83.), Gazdag (Koszta, 60), Holender – Zsótér, Lanzafame (Laczkó, 88.), Eppel

Vezetőedző: Marco Rossi

MTK Budapest: Petkovics – Okuka (Martínez, 87.), Grgics (Korozmán, 56.), Poór, Vadnai – Vass, Katona, Borbély (Hrepka, 69.), Kanta – Ramos, Torghelle

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Ahogy az várható volt, a listavezető Honvéd kezdte jobban a mérkőzést: Lanzafame a hatodik és a hetedik percben is helyzetbe került, de előbbinél Petkovics volt helyén, míg utóbbinál az olasz támadó lőtt mellé. A hazai együttes ezután is többet birtokolta a labdát, és rengeteg szögletet dolgoztak ki, de a szervezett MTK Budapest védelem minden alkalommal a helyén volt.

Az első vendégkísérlet Borbély nevéhez fűződött, de a 30. percben a középpályás szabadrúgása a kapu fölé szállt. A félidő végére Tamási Zsolt gárdája picikét magára talált, és elkezdtek veszélyesebben játszani, főleg kontratámadásokból. A 36. percben Ramos centerezett Torghelléhez, de a Honvéd védői az utolsó pillanatban tisztázni tudtak, majd a 45. percben Gróf állt az MTK csatárának útjába. A félidőt Ramos fejese zárta, de a brazil támadó nem tudta eltalálni a kaput, így 0-0-ás állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészre sokkal támadóbb mentalitással jött ki mindkét együttes, de így is az 58. percig kellett várni az első nagy helyzetre. Petkovics előbb jobb oldalról hárította Holender belőtt labdáját, majd Lanzafame bombáját ütötte ki gyönyörűen. Röviddel ezelőtt Grgicset le kellett hozni sérülés miatt, mivel Lanzafaméval ütközött. A 60. percben Marco Rossi is változtatott: Kosztát hozta be Gazdag helyett.

A 64. percben aztán megszületett az első gól: Holender kapta meg a bal oldalon a labdát, cselezett középre, majd húszról laposan a rövid sarokba lőtt. Nem sokáig örülhetett azonban a listavezető, ugyanis a középkezdés után Ramos rögtön egyenlített: Katona került a tizenhatoson belülre, majd adott középre a csele után, a brazil pedig higgadtan lőtt a hosszúba.

A 72. percben újra megszerezhette volna a Honvéd a vezetést, amikor Eppel kapott remek labdát a szélen, majd centerezett középre Lanzafaméhoz, aki épphogy lemaradt a labdáról, így csak a kapu mellé tudta passzolni azt. Négy perccel később Kanta veszélyeztetett szabadrúgásból, viszont Gróf akrobatikus mozdulattal a kapu felé tolta lövését.

A 83. percben jött az újabb Honvéd gól: Koszta ugorhatott ki ziccerben, miután – némi szerencsével – odapattant hozzá szélről a labda. A Honvéd csatára lőni próbált, de Korozmán szerencsétlenül beleért a labdába, ami így Petkovics feje fölött a hálóba pottyant.

A hajrában szívvel-lélekkel jöttek előre a kék-fehérek, és a kapuja elé szögezték a listavezetőt. Sajnos hiába, nem sikerült gólt szerezni, így Marco Rossi együttese végül otthon tartotta a három pontot, ami azt jelenti, hogy továbbra is kiesőhelyen az MTK Budapest.

Marco Rossi:Olyan mérkőzést kaptunk, amilyenre számítottunk. Az MTK Budapest visszahúzódott, és inkább kontrákból, pontrúgásokból veszélyeztettek. Nem játszottuk életük meccsét, de elvégeztük a győzelemhez szükséges feladatokat. Sok hibát követtünk el, így most a kispesti szív vitt minket előre, ami kellett a győzelemhez.

Tamási Zsolt:Gratulálok a csapatomnak a teljesítményhez, és a Honvédnak is a győzelemhez, izgalmas mérkőzést játszottunk. Az első húsz percben nagyon kapkodtunk, és csak utána tudtunk megnyugodni, persze így is a Honvéd volt a kezdeményezőbb. A kapott gólra gyorsan tudtunk válaszolni, ezután pedig előre cseréltünk, mert egyértelműen a három pont megszerzése volt a cél. Úgy éreztem, hogy mi voltunk inkább fölényben, amikor azt a szerencsétlen gólt kaptunk, így nagyon rossz időben érkezett. Nincs mese, a hátralévő két mérkőzésünket meg kell nyernünk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!