Karate
Sterck Laura

Hetedik lett a női kardcsapat

Publikálva: 2018.03.18 Frissítve: 2018.03.18 Vívás – kard

Pankáékat az olaszok megállították az athéni világkupaversenyen, majd megnyerték az aranyat.

A magyar női kardcsapat az olaszoktól és az oroszoktól szenvedett vereséget az athéni női kardcsapat-világkupán. A világ két, legjobbja közé tartozó csapattól egyáltalán nem szégyen kikapni, mindez mégis azt jelentette, hogy a hetedik helyen végzett a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású válogatott, ami a „nem rossz, de nem is jó” kategóriába tartozik. A nap remekül kezdődött, ugyanis a válogatott jelenlegi rangsorolása okán a legfontosabb meccsnek a nyolcaddöntő számít. Ezt a régi riválissal, az ugyancsak rendre ebben a pozícióban tartózkodó lengyelekkel vívtuk. És tán a 45:34-es, magabiztos sikernél is fontosabb, hogy a jegyzőkönyv tanúsága szerint mindenki tett hozzá ehhez a sikerhez, mi több, Katona Renáta tökéletesen tehermentesítette valamelyest az egyéni verseny két főszereplőjét, az ezüstérmes Pusztai Lizát, illetve a bronzérmes Márton Annát.

A negyeddöntőben a világranglistát vezető – későbbi győztes – olaszok következtek, akiket legutóbb Baltimore-ban sikerült legyőznünk, most erre esély sem volt. A csapat megint egységes produkciót nyújtott, csakhogy ezúttal ellenkező előjellel, így 25:45 lett a vége. A folytatásban az 5-8. helyért a kissé tartalékos oroszokat sem sikerült megszorítanunk (32:45), majd a 7. helyért az a kínai válogatott következett, mely a baltimore-i elődöntőben egy tussal győzött le bennünket. Most ugyanennyivel vágtunk vissza, méghozzá nagy fordítás után, az utolsó kört még 7 tusos előnyről kezdték az ázsiaiak, ám a csereként beálló Luca zárkózott, Renáta végig jól vívott, Panka pedig fordított. Minden jó, ha jó a vége…

Összefoglalva: szenzációs egyéni, elfogadható csapatteljesítmény – ez a hétvégi, athéni mérleg.

Eredmények. Női kardcsapat Világkupa, Athén, 23 induló.

Nyolcaddöntő: Magyarország–Lengyelország 45:34 (Katona +5, Márton +4, Pusztai +2).

Negyeddöntő: Magyarország–Olaszország 25:45 (László -2, Márton -3, Pusztai -7, Katona -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország–Oroszország 32:45 (Márton -3, Katona -4, Pusztai -6).

A 7. helyért: Magyarország–Kína 45:44 (Katona +5, Márton -2, László -2).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Korea, 3. Franciaország, …7. Magyarország (Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza).

Hetedik lett a női kardcsapat

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!