Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Hét versenyző, hét érem

Publikálva: 2019.12.17 Frissítve: 2019.12.17 Rövidpályás gyorskorcsolya

Talabos Attila megnyerte az összetettet Ankarában.

December 13. és 15. között hét rövidpályás gyorskorcsolyázónk indult az ISU Junior Challenger Series 3. versenyen Ankarában.

Ez a junior B-A korcsoport részére kiírt, három állomásos kvalifikációs versenysorozat záróviadala volt. A megmérettetésen hat sportolónk a junior válogatott keret tagjaként vett részt, egy versenyzőnk pedig a klub színeiben indult. A rendkívül erős mezőnyben összesen hét alkalommal értünk el dobogós helyezést.

A junior B lányok között – a még C korcsoportos – Dobrán Flóra 1000 méteren állhatott fel a dobogó harmadik fokára, amely kétségkívül bíztató az előtte álló junior-világbajnokságra nézve.

A junior A fiúknál meghatározó erőt képviseltek klubunk versenyzői: Talabos Attila két egyéni távot, valamint az összetett versenyt is megnyerte. Szigeti Ádám, Szász Attila és Bontovics Balázs egy-egy távon tudott felállni a dobogóra. Ebben a korcsoportban, a három kvalifikációs versenyt követően négy MTK Budapest versenyző is a legjobb nyolc között van, akik közül a szabályoknak megfelelően sajnos csak három indulhat a korosztályos Európa-kupán.

Hét versenyző, hét érem

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!