Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Hét helyett csak egy számra készül Szabó Beatrix

Publikálva: 2020.06.12 Frissítve: 2020.06.12 Atlétika

Hétpróbázóból lett hármasugrónk, Szabó Beatrix továbbra is a munkatársunk is: a sportszolgáltatási igazgatóságon az egyéni sportágak referense. Az idei fedettpályás országos bajnokságon bronzérmet szerzett új versenyszámában, amelyben szabadtéren 12.84 méter az egyéni csúcsa. Tehát nagyon kevés hiányzik a női hármasugrásban mérföldkőnek számító 13 méteres határ eléréséhez.

– Továbbra is párhuzamosan vagy az MTK Budapest sportolója és munkatársa?

– Igen, a legutóbbi velem megjelent beszélgetés óta is az MTK sportolója és munkatársa is vagyok.

– Nem teszem fel azt a gonosz kérdést, hogy melyiket szereted jobban, de azt igen: ha tehetnéd, edzenél-e napi kettőt?

– Igazság szerint szerencsés helyzetben vagyok, mert meg tudjuk oldani, hogy kettőt is tudjak edzeni. Őszintén szólva ez sokszor nagy logisztikázást igényel, de össze lehet egyeztetni az edzést és a munkát.

Hét helyett csak egy számra készül Szabó Beatrix

– Neked sikerült megoldanod legalább a napi egyet a legszigorúbb karantén idején?

– Eleinte otthon kezdtem el edzeni, miután bezárták a Lantos Mihály Sportközpontot, viszont egy-két hét után lehetőséget kaptunk a BOK-csarnokban tréningezni, így ott tudtam folytatni a felkészülést. A BOK-csarnok bezárását követően visszatérhettünk a Lantosra, így szinte az egész pandémiás időszak alatt biztosítva volt az edzéslehetőség számunkra, aminek nagyon örültem, hiszen nekem ez nagyon sok pluszt adott abban, hogy erősödjek és technikailag javuljak.

– Még nincs egy éve, hogy letetted a voksodat egyetlen versenyszám, a hármasugrás mellett. Most hogy látod, jó döntés volt, bevált?

– Nehéz döntés volt számomra a váltás, sokáig is gondolkoztam rajta, mivel nagyon szerettem a hétpróbát, viszont úgy érzem, hogy jól döntöttem. A munka miatt egyébként sem tudtam volna már annyit edzeni, ami egy rendes hétpróbás felkészüléshez szükséges, így logikusabbnak is tűnt egyetlen számra készülni a továbbiakban. Többen kérdezték, hogy nem unalmas-e hét szám után csak egyet csinálni, de azt kell, hogy mondjam, hogy nem. Nagyon élvezem az ugrást, az összes felkészítő edzést.

– Mikor lesz meg a tizenhárom méter?

– Húha, ez jó kérdés... Nyilván én is számokban gondolkozom, és szeretném is, hogy minél hamarabb meglegyen, hiszen ez egy újabb lépcső lenne, de első körben szeretném megérezni az ugrást, a helyes technikát, Ha ez megvan, az eredmény is jönni fog.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!