Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Helyzetjelentés

Publikálva: 2017.11.09 Frissítve: 2017.11.08 Kosárlabda női

A hétfőn kezdődő kéthetes, őszi válogatott szünet remek alkalmat ad, hogy női kosarasaink eddigi teljesítményét górcső alá vegyük.

Nagy Dóra együttese szeptember 30. óta hét mérkőzésen lépett pályára a női kosárlabda NB I-ben. A lányok mérlege 1 győzelem 6 vereség, azonban a kép ennél jóval árnyaltabb. A száraz számok, statisztikák alapján – hét forduló alatt – kettészakadt a mezőny, az első hat helyezett pozitív mérleggel, míg az MTK Budapestet is soraiba tudó hátsó ötös negatív mutatóval zárta az eltelt időszakot.

Körvonalazódni látszik a PINKK Pécsi 424, PEAC Pécs, Vasas Akadémia, MTK Budapest, BEAC Újbuda fogat, mely a hetedik és nyolcadik – Magyar Kupa indulást jelentő – helyekért még komoly harcot vívhat.

Kosarasainkra azonban korántsem várnak könnyed meccsek, a téli szünetig, azaz az alapszakasz feléig. December első hétvégéjén Győrbe utaznak, majd a Városmajorban előbb a ZTE, végül a Cegléd csapatát fogadják. Látható, hogy nem a közvetlen riválisok elleni, kulcsfontosságú, kiemelt mérkőzések következnek.

Ezekből ugyanis már lejátszotta csapatunk egy-egy idei odavágóját. Az ezen találkozókon gyűjtött egy, BEAC elleni sikeren kívül négy vereséget szenvedtek Nagy Dóráék, melyek azonban más és más módon voltak fájóak.

Amennyire legutóbb a PINKK otthonában már egyre több volt a felívelő, jó széria, a PEAC otthonában a komplett második félidőt puha védekezés és erőtlen, akart nélküli támadójáték jellemezte, holott egyik pécsi túrán sem voltunk esélytelenek.

Egyénileg a csapat eddigi legjobb pontszerzője Adamecz Lilla, aki meccsenként az egyedüli 10 pont fölötti játékosunk, mögötte Szabó Flóra, Horváth Betti, Andrijana Cvitkovic és Székely Horváth Zsuzsa szállítanak még pontokat.

Érdekesség, hogy lepattanók terén is ez az ötös számít a legkiemelkedőbbnek, ahogyan az egy meccsre eső IBM pontokat is ők vezetik házon belül. A keret eddigi gondjait jól példázza, hogy az összesített statisztikai adatokból kijövő 14,14-es VAL számával, Lilla a komplett NB I 30. játékosa. Hozzátéve, hogy az első 50 játékos közé további három MTK-s kosaras is felfér (Flóra, Betti, Zsuzsi).

Érdemes hozzátenni, hogy a fenti, húzóembernek tekinthető öt játékosból négy, a nyáron csatlakozott, az ötödik tag, csapatkapitányunk pedig az elmúlt két fordulóban sérülés miatt nem léphetett pályára.

A keret összeszedett, érett játékára is akadtak azonban jócskán jelek. A legelső hazai mérkőzésen a fővárosi rivális BEAC legyőzése egy percig nem forgott veszélyben, de hasonló kontrollált játékot hozott a bajnok Sopron elleni első félidő is.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!