Atlétika
Krizsán Xénia

Helyzetjelentés

Publikálva: 2019.09.14 Frissítve: 2019.09.14 Röplabda

Női röplabdacsapatunk vezetőedzőjével, Tóth Gáborral beszélgettünk a felkészülés alakulásáról.

– Hogy halad a felkészülés?

Nagyon sok variációs lehetőség van a csapatban, mivel hat bevethető szélső ütőnk van. Próbálgatjuk a különböző felállásokat, igyekszünk megtalálni a legideálisabb kombinációt. Aztán persze ez a szezon során sérülések, formaingadozások miatt változhat, semmi sincs kőbe vésve. A Szeles Péter-emléktornán végre nem csak szetteket, de egész meccseket adhatok a különböző csapatrészeknek, így tovább tudjuk folytatni ezt a fajta keresést.

– Mi a helyzet az új játékosok beépítésével?

Vannak apróbb problémák, de alapvetően jól haladunk. Az mindenképpen nagyon pozitív, hogy Durst Anna szinte azonnal át tudta venni a stílusunkat, be tudott illeszkedni. Persze ehhez az is kellett, hogy olyan közegből jöjjön, ahol komoly szakmai munkát végeztek. Király Ancsinak remek adottságai vannak, szorgalmas, motivált, nagyon fontos szerep vár rá az előttünk álló szezonban, mivel centerposzton nem vagyunk túl sokan. Petőváry Panni ugyancsak remek adottságokkal rendelkezik, és bár a bokasérülése kicsit megnehezítette a felkészülését, hamarosan megtaláljuk a helyét a csapatban. Minci (Kökény Petra – a szerk.) pedig a jövő embere: neki ez az év a tanulásról és a munkáról fog szólni, elsősorban az utánpótlásban kell még bizonyítania. Abszolút illik a klub koncepciójába: fiatal, rendkívül tehetséges, hosszútávú terveink vannak vele.

– Az új stábtagok érkezése milyen változásokat hozott?

Alapvetően a rendszer, amiben dolgozunk, nem sokat változott a személycserék miatt, de mindketten nagy erősítést jelentenek. Krisztián tapasztalt szakember, nagyon komoly játékosmúlttal. Martina színes egyéniség, jó benyomást tett mindenkire, nagyon érti a dolgát – a lányok is azonnal elfogadták, megszerették.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!