Atlétika
Moravcsik Angéla

Hazai kezdet, szomorú véggel (GALÉRIA + VIDEÓ)

Publikálva: 2016.10.09 Frissítve: 2016.10.09 Kosárlabda női

A női kosárlabda NB I második fordulója fővárosi rangadót hozott, a Vasas Akadémia látogatott a Városmajorba, az MTK Budapest otthonába. A rangadóhangulat a lelátókon, a parketten egyaránt végigkísérte a 40 percet, a filmbe illő véghajrá ugyanakkor nem a kék-fehérek szájíze szerint alakult.

Czigler László együttese győri vereségét követően igyekezett hazai közönség előtt javítani, míg a Vasas, ígéretes szezonkezdet után második győzelméért hajtott. A Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya, Horváth Zsuzsanna, Turóczi Nikolett összetételű ötös egészen erősen kezdett, főként védekezésben mutatott fegyelmet a fehérmezes együttes, ugyanakkor már ekkor számos támadó lepattanót, és azok által, második esélyből szerzett pontokkal gazdagodtak a vendégek. A padról kiválóan szállt be Semsei Barbara, aki remek kosarakkal, rutinos megoldásokkal tartotta csapatának az előnyt.

18-15-nél jöhetett a második negyed, amelyet 13-2-es vendégszéria kezdett meg, az MTK Budapest U20-asa, Jankó Flóra korán fault gondokkal küszködött és kellett pályán maradnia. Azonban a második sorok után újra parkettre került a rutinos mag, Turóczi Niki elzárás-leválás játékok végén tudott eredményes lenni a festékben, ami a Vasas amerikai centere mellett igazi bravúrnak számított, de Zsovár Orsi is stabil jó teljesítményt nyújtott mindkét térfélen. 33-31-nél újra hazai előnynek örülhetett a népes szurkolótábor, a vendégek időkérése után viszont újabb leolvadás következett, félidőig 9-2-es futást produkált a Vasas.

Szünet után ismét padról érkezett segítség az MTK Budapest számára. Szabó Bettina és Baksa Bettina a csapat pazar védekezéséből tudott gyors kontrákat vezetni. 2+1, tripla, több variánsból tudtak pontokat szerezni a lányok. 52-52-nél egalizáltak a hazaiak, majd még futotta erőből egy 7-2-es szakaszra, így a zárónegyedre már MTK előnnyel fordulhattunk.

Amely itt nem állt meg, Zsovár Orsi és Turóczi Niki mellé – a korábban már említettek mellett – Koch Dóra irányítókészségével is extrát hozott, amikor kellett. Mindkét oldal kifejezzen jól célzott, viszonylag ritkán adódtak tiszta dobóhelyzetek, de amikor módjuk volt rá a csapatoknak, tisztességesen tüzeltek, középtávolról, távolról egyaránt.

Négy perccel a lefújás előtt hétpontos hazai vezetés, 73-66 állt az eredményjelzőn. A Vasas letámadásban és saját térfelén is alkalmazott zónavédekezést, amellyel olyannyira meggyűlt a baja Czigler László csapatának, hogy légiósai ponterős játékának hála, 73-73-nál, eltűntette hátrányát a pirosmezes alakulat, sőt 73-77-re is vezettek 11-0-ás szériájukkal. Belül az utolsó percen, előbb Koch Dóra faulttal együtt értékesített ziccere, majd Szabó Bettina büntetői következtek, előnyben pedig ismét az MTK Budapest volt. Egy támadásra elegendő idő maradt az órán, amit kiválóan menedzselt a Vasas Akadémia. A labda három légiósuk vonzáskörzetében maradt, majd a sarokból Bajnóczi Viktória tört be, és ragadta caspatához a vezetést, másodpercekkel később pedig a győzelmet is.

Czigler László (MTK Budapest):

– Csalódottak vagyunk az eredmény miatt, a lányok az utolsó percekben azt hitték már vége a mérkőzésnek, ami kicsúszott a kezünk közül. Mi követtük el a hibákat, csak amgunkat okolhatjuk. A nyári felkészülés rövidsége miatt nem mondhatnám, hogy kész vagyunk, bízom benne, hogy javulni fog még a játékunk. Gratulálok a Vasasnak!

Igor Szkocsovszki (Vasas Akadémia):

– Nagyon nehéz meccs volt, amire számítottunk is. AZ MTK Budapest jó csapat, vannak tapasztalt játékosai. Büszke vagyok, hogy együttesünk visszajött a nehéz szituációkból. Gratulálok az MTK-nak a küzdésért!

Végeredmény: MTK Budapest-Vasas Akadémia 78-80 (18-15, 17-25, 24-14, 19-26)

Legjobb dobók

MTK Budapest: Turóczi N. 18 pont, Zsovár O. 16/6, Baksa B. 11/3, Koch D. 10/3, Szabó B. 10

Vasas Akadémia: Csolics Z. 27/9 pont, Bacsvarova R. 14/6, Rochel C. 14, Bajnóczi V. 12/3, Dúl P. 5

A csapatok részletes statiszikáit ITT tekinhetik meg.

Szinte zsákban volt már a siker, az utolsó percek fáradtsága sajnos a létező összes szinten jelentkezett, a kulcspillanatok döntéshozatalaiban a Vasas Akadémia légiósai látványosan magukhoz tudták ragadni az irányítást, míg ilyen emberek az MTK Budapestnél kevésbé voltak meg. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban mindig lehetett valakire számítani, sőt a már többször említett Turóczi Niki, Zsovár Orsi páros szinte végig lendülettel, energiával, igyekezettel játszott, de 30, illetve 36 percen át húzóember státuszt nem tudnak intenzíven fenntartani.

A lányok nagyon akartak, küzdöttek első idei győzelmükért és valóban perceken múlott, hogy ez valóban sikerüljön is, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy az alapszakasz legelején járunk, az MTK Budapest nyári felkészülése pedig való igaz rövid volt. Támadási sémák, védekezésben kellő összeszokottság, de említhetnénk a csapat egészének sebességét, mind fejben, mind fizikálisan még formálódik. Aligha ez volt a szezon utolsó kiélezett találkozója, bízzunk a szebb befejezésben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!